GAÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDEN, 8 MART DÜNYA KATINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDEN, 8 MART DÜNYA KATINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

GAÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDEN, 8 MART DÜNYA KATINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

GAÜ Eğitim Fakültesi etkinliği ilk olarak, kadınların çağdaş toplumda yer almasına adım atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına ve aziz şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcı Yrd. Doç. Dr. Bayram Küçükoğlu; “Bugün burada dünyada ki varlığımızın temel taşları, can yoldaşlarımız ve sebebi hayatlarımız olan kadınlarımızın gününü idrak etmek için toplandık.  8 Mart 1857 tarihinde Amerika’da bir fabrika da çıkan yangın sonucu 29 kadın emekçinin hayatını kaybetmesi ile başlayan bu süreç daha sonra, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak devam etmiştir. 8 Mart bir kutlama günü değil, bir anma günüdür. Bugün kadınlarımızın toplumda ki gerçek yerini anlatmaya ve anlamaya yardımcı olabilir” ifadelerini kullandı.

Küçükoğlu; kadınların haklarının erkelere bırakılmamasını, kadının hedefe ulaşma da ki önceliğinin kendisi olduğu vurguladı.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Üyesi Prof. Dr. Müzeyyen Güler’in gerçekleştirdiği Kadınlar bir gün değil her gün adlı konuşmada ise Güler; “Bir toplumda kadınların ve düşüncenin bağımsızlığı paralellik gösterir. Toplum düzeyinde bireyin, sanatın her şeyin yerinin ayrı olması gerekir. Atatürk’ün kadın hakları ve kadın önceliği hakkında da bir Lider oluşunu kadın haklarına sahip çıkışını tarihimiz de görmekteyiz’’ ifadelerini kullandı.