Tek Sınav ile 3 Kıtada Yükseköğretimin Kapıları Açılıyor

Tek Sınav ile 3 Kıtada Yükseköğretimin Kapıları Açılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından KKTC uyruklu öğrencilere yönelik olarak düzenlenen üniversite giriş ve burs sınavı yapılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada 26 Ağustos 2011, cuma günü Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenecek tek sınav ile öğrenci adaylarının Karmi Kampüs dışında 3 kıtaya yayılan İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinde küresel yükseköğretime başlama fırsatı yakalayacakları belirtildi.

Girne Amerikan üniversitesi giriş ve burs sıralama sınavına girmek isteyen öğrenci adaylarının KKTC kimlik kartları ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile 25 Ağustos 2011 perşembe günü mesai bitimine kadar sınava giriş için kayıt yaptırabileceklerinin ifade edildiği açıklamada.sınav sonucunda başarılı olan öğrencilere çeşitli bursların dağıtılacağı da vurgulanarak kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin GAÜ İngiltere Canterbury, Singapur ve ABD Washinghton kampuslerınde eğitimlerine ek eğtim ücreti ödemeden devam etme hakkı kazanacaklarının altı çizildi.
“Dans, Spor, İç Mimarlık ve Grafik Bölümleri Özel Yetenek Sınavı Başvuruları Devam Ediyor”

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Santalar Fakültesi İç Mimarlık ve Grafik bölümleri ile Sahne Sanatları Yüksekokulu Dans bölümü ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yönetimi ve Rekreasyon Yönetimi bölümlerine özel yetenek sınavı ile sınırlı sayıda öğrenci alınacağı ve sınav başvurularının başladığının ifade edildiği açıklamada üniversite giriş, burs ve özel yetenek sınavları ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.ed.tr web adresi veya gau@gau.edu.tr elektronik posta adresi ile 6502000/ 1205-1179 no’lu telefonlardan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alulaşılabileceğinin altı çizildi.