GAÜ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN, YILBAŞI YEMEĞİ RESİTALİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN, YILBAŞI YEMEĞİ RESİTALİ

Girne Amerikan Üniversitesi’nde yeni yıla çok kısa bir zaman kala, fakülteler ve yüksek  okullar bünyesinde; Akademisyenler, öğrenciler ve idari kadronun bir araya geldiği kutlama etkinliklerine devam ediliyor.

Gerçekleştirilen etkinliklerden birisi de, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Konaklama ve Turizm Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü Uygulama Mutfağı ve Redroom Restorant’ında gerçekleşti. Gastronomi öğrencilerinin hazırladığı ve özel yılbaşı menüsünün yer aldığı yemekli sunuma;  Turizm Bakanlığı Müsteşarı, GAÜ Öğretim Üyesi  Doç. Dr. İsmet Esenyel,  GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ile fakülte dekanları ve diğer yüksek okul müdürleri de katıldı.

GAÜ Konaklama ve Turizm Yüksek Okulu Müdürü  Dr. Fadila Maraouch,  yeni yıl yemeği öncesinde katılım gösteren tüm konuklara teşekkür edip, öğrencilerin motivasyonu açısından etkinliğe büyük önem verdiklerini belirterek,  “Umarım; 2019 Yılı hepimize, beden, ruh ve zihin sağlığıyla birlikte iyi bir gelecek sunacaktır. “ dedi.

Yüksek okul müdürünün açış konuşmasının ardından, çeşitli bölümler ve fakültelerin verdiği destekle renklenen yemek etkinliğinde,  davetlilere; Öğrencilerini şeflerinin gözetiminde  hazırlayarak sunduğu, mini mavi kremalı peynirli ve avakadolu küçük tartlar ,sıcak başlanıç kestane çorbası , yine başlangıç yemeği olarak füme somon yanında yaban turşusu,  kremalı pırasa ve narlı cevizli roka salatası servis edildi. Ana yemek kısmında ise mutfaktaki tüm hünerlerini sergileyen GAÜ Gastronomi Bölümü Öğrencileri; kestane aromalı pirinç pilavı, rosto patates, tatlı olarak ise muhallebili tart ile birlikte yılbaşı keki süprizi ile sunumlarını büyük beğeni ile tamamladı.

Yılbaşı yemeğinde; GAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Korosu da yer alarak, konuklara müzik dinletilerini sundular.