İLK GEMİ, İLK HEYECAN

Haberler

GAÜ'DEN

İLK GEMİ, İLK HEYECAN

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Güverte Bölümü`nde 2018-2019 Akademik Yılı`nda eğitimlerine başlayan öğrenciler,"Gemicilik" dersleri kapsamında, liman ve gemi ziyaretlerine devam ediyor.

Aday gemicilerin, başlarında eğitmenleri olmak üzere yaptığı gözlem ve yerinde inceleme ziyaretlerinin sonuncusu ise, Girne Turizm Limanı`na gerçekleştirilerek, Girne- Taşucu Hattı`nda düzenli olarak araç ve yolcu taşıması yapan; "Lady Su" isimli gemiye yapıldı.

Güverte Bölümü Öğretim Görevlisi Uzak Yol Kaptanı Orhan Babaoğlu Başkanlığı`nda; Limanda, Akgünler Denizcilik Şirketi`ne ait `Lady Su` Gemisi Kaptanı Seyfi Bilgin tarafından karşılanan GAÜ Öğrencileri, meslek yaşamlarının eğitim safhasındaki ilk gemisine adım atmış oldular. Çoğunluğunun, denizciliğe duyulan büyük istek ve sevgisi dışında deneyimi bulunmayan öğrencilerin oluşturduğu kafileye, Kaptan Bilgin büyük bir konukseverlik göstererek detaylı bir brifing verdi.

Lady Su Gemisi ile ilgili olarak rıhtımda verilen genel bir bilginin ardından, teknik inceleme ve operasyonel bilgilendirmeye güverte üzerinde devam edildi. GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu ile uzun süredir sürdürdükleri olumlu ilişkilere de değinen Kaptan Seyfi Bilgin; "Staj için aramıza katılan gelecekteki meslektaşlarımız; Kaptan sorumluluğu taşıyan bende ve gemi personeli nezdinde, son derece olumlu izlenimler bırakmaktadır. Şirketimizin diğer gemileri ve acenta faaliyetlerinde staj sonrası izlenimlerin de, olumlu olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. Gemide bulunulan süre içerisinde, öğrencilerin yönelttiği soruları dikkatle yanıtlayan Bilgin, ziyaretten duyulan memnuniyetini de ifade etti.

İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK

Ziyaret sonrası; GAÜ Öğretim Görevlisi Uzakyol Kaptanı Orhan K. Babaoğlu, Lady Su Gemisi Kaptan ve Personeli`ne teşekkür etti. Kaptan Babaoğlu, mesleki ziyaretlerinin; Eğitimin çok önemli bir unsurunu oluşturduğunu ve Girne Amerikan Üniversitesi ile Akgünler Denizcilik arasındaki `üniversite-işletme` iş birliğinin güzel bir örneği olarak gelenekselleştiğini de söyledi. Babaoğlu; "Gerek stajyer ve gerekse zabit olarak, dünyanın bütün denizlerinde görev yapan öğrenci ve mezunlarımıza yönelik çok iyi değerlendirmeleri, burada da almaktan dolayı gururlandık. Değerli bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, gösterdiği konukseverlikten ötürü; Kaptan, Sayın Seyfi Bilgin ve maiyetine teşekkür ediyorum. Elbette, bu etkinliklerin sürdürülebilir olmasını kılan, Akgünler Denizcilik Genel Müdürü Sayın İbrahim Baştuğ`a da yüksek okulumuz adına iyi dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.