İç Mimarlık ve Grafik Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Kabul Edecek

Haberler

GAÜ'DEN

İç Mimarlık ve Grafik Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Kabul Edecek

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim veren İç Mimarlık ve Grafik bölümlerine özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacağını açıkladı. Özel yetenek sınavına katılacak öğrenci adaylarının başvurularının da başladığının belirtildiği açıklamada YÖK kanalı ile yükseköğretime başlayacak öğrenci adayları için ise sınavların Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacağı belirtildi..

İç Mimarlık ve Grafik bölümlerine özel yetenek sınavları ile öğrenci alınacağının ifade edildiği açıklamada özel yetenek sınavları ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.ed.tr web adresi veya gau@gau.edu.tr elektronik posta adresi ile 6502000/ 1205-1179 no’lu telefonlardan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından ulaşılabileceğinin altı çizildi.
“Eğitimlerine GAÜ İngiltere ve Singapur Kampüslerinde Devam Edebilecekler”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesinden yapılan açıklamada özel yetenek sınavı ile YÖK ve YÖDAK kanalı ile yükseköğretime başlayacak öğrencilerin dönemsel dersler ile yabancı dil derslerini GAÜ’nün Uluslararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD’de alabilecekleri belirtildi. Ayrıca GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te özel yetenek sınavları sonunda sınırlı sayıdaki kontenjanlara yerleştirilecek öğrencilere çeşitli oranlarda bursların da verileceği açıklandı.
“İç Mimari ve Grafik Alanında Küresel Tartışmaları İngiltere ve Singapur’da Yakından Takip Edecekler”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesinden yapılan açıklamada YÖK ve YÖDAK kanalı ile yükseköğretime GAÜ’de başlayacak tüm öğrencilerin kıtalar arası GAÜ Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD’de eğitimlerine devam edebilecekleri hatırlatılarak İç Mimarlık ve Grafik alanında küresel tartışma ve akımlar yanında çeşitli atölye çalışmaları ve sergileri yakından takip etme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma adına İç Mimarlık ve Grafik eğitimlerinde İngiltere ve Singapur kampüslerinin önemine dikkat çekildi. GAÜ öğrencilerinin ek eğitim ücreti ödemeden Uluslararası kampüslerde eğtimlerine devam edebileceklerinin de vurgulandığı açıklamada felsefik temelli iç mimarlık akımları ile farklı kültürlerin grafik tasarıma yüklediği anlamları farklı coğrafyalarda yaşayarak öğrenmenin önemine de ayrıca vurgu yapıldı.