GAÜ BASKETBOL TAKIMI ŞAMPİYON

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ BASKETBOL TAKIMI ŞAMPİYON

GAÜ, Üniversiteler arası Basketbol Şampiyonası’nda Şampiyon Oldu
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Basketbol Takımı, Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından organize edilen Üniversitelera arası Basketbol Şampiyonası’nda şampiyon oldu.
Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda, Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından organize edilen Üniversiteler arası Basketbol Şampiyonası’nda Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) – Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) arasında oynanan final maçında, GAÜ, LAÜ’yü 82-66 mağlup ederek şampiyon oldu.
İskar: Şampiyonluğumuzu İlan Ettik
GAÜ Basketbol Baş Antrenörü Gökay İskar’ın GAÜ Medya’ya yaptığı açıklamada; ‘Zor bir fikstürden geldik. Finale kadar fiziksel olarak yıpransak dahi zihinsel olarak kuvvetlendik. Rekabetçi bir ortamda başarı için özgüven ve mental yeterlilik şarttır. Böyle bir ortamda başarı ile özgüven harmanlandıkça hedefler de büyüyor. Bu özgüven basketbolumuzu olgunlaştırdı ve bizi finale kadar taşıdı. 
Finale gelecek olursak; Basketbolu güzel ve zor kılan kendi içinde bir sürü bağımsız değişkeni barındırması. Bu bağlamda final maçına çok iyi başlasak da önce faul problemi ve ardından oyun kurucu pozisyonun da bir sakatlık yaşadık. Ancak taraftarımızın da desteği ile bu zor durumdan çok çabuk sıyrılmayı başardık. 3 defa maçı çift hanelere kadar taşımayı başarsak dahi LAÜ takımı 4. çeyreğin son 2 dakikasına kadar oyunda kaldı. Ancak bu kalan süreden sonra kontrolü sağlayıp yeterli farkı yakaladık, tempoyu iyice düşürdük ve şampiyonluğumuzu ilan ettik.