Spor ve Dans Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alacak

Spor ve Dans Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alacak

Girne Amerikan Üniversitesi Spor Yüksekokulu ve Sahne Sanatları Yüksekokulu bünyesinde bölümlere özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacağını açıkladı. Özel yetenek sınavına katılacak öğrenci adaylarının başvurularının da başladığının belirtildiği açıklamada YÖK kanalı ile yükseköğretime başlayacak öğrenci adayları için ise sınavların Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacağı vurgulandı.

Spor Yüksekokulu bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yönetimi ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ile Sahne Sanatları Yüksekokulu bünyesinde eğitimlerinin sürdüren Dans bölümüne özel yetenek sınavları ile öğrenci alınacağının ifade edildiği açıklamada özel yetenek sınavları ile ilgili detaylı bilgiye gau@gau.edu.tr elektronik posta adresi ile 6502000/ 1205-1179 no’lu telefonlardan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından ulaşılabileceğinin altı çizildi.
“Kıtalararası Kampüslerde Yükseköğretimlerine Devam Edebilecekler”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesinden yapılan açıklamada özel yetenek sınavı ile YÖK ve YÖDAk kanalı ile yükeköğretime başlayacak öğrencilerin dönemsel dersler ile yabancı dil derslerini GAÜ’nün Uluslararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD’de alabilecekleri belirtildi. Ayrıca GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te 15 Ağustos 2011 günü gerçekleşecek özel yetenek sınavları sonunda sınırlı sayıdaki kontenjanlara yerleştirilecek öğrencilere çeşitli oranlarda bursların da verileceği açıklandı.
“Türkiye Üniversiteler Dans Şampiyonu Sahne Sanatları Dans Bölümünde Dünyaca Ünlü Sanat Otoriteleri Eğitim Vermekte”

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Fakültesi Dans Akademisi Stage School kadrosunda yer alan dünyaca ünlü Türk ve Rus dans otoriteleri, sanatçılar ile akademisyenlerden Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Oleg Manukovich, Liliya Biroğul ve Suzan Heıjari-Erkan tarafından sanat ve dans eğitimlerinin verildiğinin belirtildiği açıklamada Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış sanatçıların da Türkiye Üniversiteler arası Dans Şampiyonu GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu kadrosunda eğitim verdiğinin altı çizildi.
“Mezun Öğrencilere Kariyerlerinde Önemli Fırsatlar Sunuyor”

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Dans akademisi Stage Schhol dans bölümü eğitim programlarından iki yılda mezun olan öğrencilerin “Profesyonel Danscı” ünvanı ile profesyonel dans okullarında Dans Grubu Üyesi veya Solist, Yönetmen Sanatçı, Koreograf, Vücut Hareket Uzmanı, Dans Teorileri, Dans Araştırmaları, Performans Çalışmaları, ve Dans Kritikleri alanlarında Yenilikçi Araştırmacı , Sanat organizasyon ve kurumlarda Danışman Yönetici olarak kariyerlerine adım atabileceklerinin de belirtildiği açıklamada dans eğitiminin 4 yılını tamamlayan öğrencilerin ise Profosyonel Dans Eğitmeni” ünvanı ile Dans ve Sanat Yönetmeni, İlkokul, ortaokul, ve liselerde dans eğitmeni, Dans ve Sanat Danışmanı, Dans Eğitimi ve Dans Çalışmaları alanlarında “Yenilkçi Araştırmacı” olarak kariyerlerine adım atacakları vurgulanarak dans ve sanat eğitimlerinin Rusya, İngiltere, ABD ve Türkiye’nin önde gelen üniversite ile enstitülerinde tamamlayan GAÜ Sahne Sanatları akademik kadrosu ve ders programları ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceğinin altı çizildi.