GAÜ, KKTC’DE ÇİN DİLİ EDEBİYATI OLAN İLK VE TEK ÜNİVERSİTE

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, KKTC’DE ÇİN DİLİ EDEBİYATI OLAN İLK VE TEK ÜNİVERSİTE

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Tutku Akter Gökaşan, fakülte çalışmaları hakkında açıklamada bulundu.
Akter açıklamasında, fakülte bünyesinde; Çin Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültür (yeni), Mütercim Tercümanlık, hem Türkçe hem ingilizce Psikoloji olmak üzere toplam 7 adet lisans programı bulunduğunu, bunların yanında, Psikoloji ve Türk Dili Edebiyatı bölümlerinde Yüksek lisans ve doktora programların da mevcut olduğunu söyledi. 
Akter açıklmasının devamında ise şunları söyledi;
“Disiplinlerarası olan Fakültemize her geçen gün ilgi ve bariz bir şekilde ihtiyaç artmaktadır. Şemsiyesi altında olan bölümlerden de anlaşılabileceği üzere fakültemiz birçok kültürden öğretim üyesi ve öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.”
Akter: “GAÜ, KKTC’de Çin Dili Edebiyatı Olan İlk ve Tek Üniversite” 
“KKTC’de Çin Dili Edebiyatı olan ilk ve tek üniversitenin Girne Amerikan Üniversitesi olduğunun altını gururla çizmek isterim. Bir dünya devi olan Çin’in ülkemiz dahil birçok büyük ülke ile yakın ilişkisi herkes tarafından bilinmekte. Ekonomi ve işgücü devi olarak da tanımlayabileceğimiz Çin ile bu denli yakın ilişkler içerisinde iken elbette Çin diline duyulan ihtiyaç da gün geçtikçe artmaktadır. Bölümümüzde gerek Çin Dili Edebiyatından mezun gerekse de ana dili Çince olan öğretim görevlilerimiz bulunmaktadır. Her geçen yıl ailemiz hem öğretim elemanlarımız hem de öğrencilerimiz bağlamında biraz daha büyümekte ve gelişmektedir.”
“Okulumuz ve Fakültemiz her noktada ailemiz bünyesinde bulunan öğrencilerimiz, çocuklarımız, gençlerimizin geleceklerine dokunabilecek ciddi ve önemli bir ayrıcalık sunmaktadır. Okulumuzda bulunan 50 Yüksek lisans ve 18 doktora programı, bunun bir göstergesi olarak da kabul edilebilir. Girne Amerikan Üniversitesinin ileriki aşamalarda ve yıllarda daha nice ayrıcalıklara daha imza atacağına da yürekten inanmaktayım.”