Önemli Bir Fark ve Farkındalık Yaratıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Önemli Bir Fark ve Farkındalık Yaratıldı

KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenen 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Psikoloji Anabilimdalı bölüm başkanı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı 3 gün süren kongre ile ilgili değerlendirme ve önemli açıklamalarda bulundu.
“Ülke ve Yükseköğretim Sistemi İçin Önemli Bir Referans”

KKTC ilk kez Girne Amerikan Üniversitesinde düzenlenen kongrenin her yıl YÖK tarafından onayı olan ve psikoloji eğitiminde önde gelen Türk üniversitelerinde yapıldığını belirten Doç. Dr. Bodamyalı, kongreye Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden 700’e yakın psikoloji öğrencisi ve bilim insanının katılmasının ülke ve yükseköğretim sistemi için önemli bir referans olduğuna dikkat çekti. Kongreye katılan konuk heyetlerin bilimsel sunumlar dışında çeşitli temaslarda da bulunduğunu belirten Doç Dr. Bodamyalı, Girne Amerikan Üniversitesi psikoloji bölümünün düzenlediği çeşitli etkinliklerle konuk heyetlerin KKTC ve ülke yükseköğretim sistemini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.
“100’e Yakın Bilimsel Sunum ve Atölye Çalışması Gerçekleşti”

GAÜ Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi spectrum Hall ve Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda 3 gün süren kongrede 100’e yakın bilimsel sunum ve çeşitli konularda atölye çalışmalarının yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Bodamyalı, toplumu oluşturan bireylerin sorunları ve psikoloji bilimi bağlamında önemli tartışmaların ve yeni bakış açılarının ortaya konması açısından kongrenin bilimsel fayda ve üretim adına en üst noktaya ulaştığını vurguladı. Girne Amerikan Üniversitesinin Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi misyonu ile eğitime açtığı İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinin öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma vizyonu ile yükseköğretime devam ettiğinin altını çizen Doç. Dr. Bodamyalı, KKTC’de ilk kez düzenlenen kongre ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin önemli bir fark ve farkındalık yarattığını vurguladı.
“İngiltere Kampüsü Yeni Kongre İçin Psikoloji Öğrencilerini Bekliyor”

Her yıl yapılan oylama sonrasında aday üniversiteler arasında seçilen üniversitede kongrenin gerçekleştiğini hatırlatan Doç. Dr. Bodamyalı, önümüzdeki yıl düzenlenecek kongrenin İstanbul Okan Üniversitesinde gerçekleşeceğini açıkladı. Girne Amerikan Üniversitesinin Uluslararası Dış Kampüsleri ve öğrenci değişim programlarının kongreye katılan psikoloji öğrencileri ile bilim insanlarını çok etkilendiğini de sözlerine ekleyen Doç. Dr. Bodamyalı, İngiltere başta olmak üzere Girne Amerikan Üniversitesi’nin Uluslararası Dış Kampüslerinin kongreye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.