GAÜ; ‘10. ULUSLARARASI DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMU’NDA TEMSİL EDİLDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ; ‘10. ULUSLARARASI DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMU’NDA TEMSİL EDİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi,  Eskişehir’de gerçekleşen 10’uncu Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu’na katıldı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre; Osmangazi Üniversitesi,  Türkçe Öğretimi Uygulama  ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliği ile  düzenlenen sempozyumdaki ana başlıklardan olan; Atabetü’l Hakâyık’ın basılışının yüzüncü yıldönümünde, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ; “Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesinde Geniş Zaman” başlıklı bildirisiyle yer aldı.

Eskişehir’deki;  Osman Gazi Üniversitesi’nde bu yılki sempozyuma;  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Çin, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Macaristan, Moğolistan, Nahcivan, Polonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna ve Türkiye’den  olmak üzere,  17 ülkeden toplam 282  bilim insanı katılarak, yaklaşık olarak 240 bildiri sundu.

KKTC’den, sadece  Girne Amerikan Üniversitesi’ nin katıldığı sempozyumda;  Eğitim Fakültesi,  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ sunduğu bildiride; Oğuz Lehçesi grubuna ait, birbirine çok yakın olan iki dilde zamanla oluşan farklılıklara ve benzerliklere dikkat çekti.