'CHESHIRE HOME' İLE GAÜ MİMARLIK TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, "GÜZEL ...

Haberler

GAÜ'DEN

'CHESHIRE HOME' İLE GAÜ MİMARLIK TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, "GÜZEL ...

- FAKÜLTE BAHÇESİNDE EN GÜZEL ETKİNLİK

Girne Amerikan Üniversitesi; Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`nin idari, akademik kadrosu ve öğrencilerinin destekleriyle "Cheshire Home" (Girne Rehabilitasyon Merkezi), engelli bireyler yararına kermes düzenlendi.    

Bütün olarak; gönüllü bireylerin katkılarıyla faaliyetlerini sürdüren "Cheshire Home" hareketinin kermesi; GAÜ Merkez Girne Kampüsü`nde, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ön bahçesinde gerçekleşirken, kermes ikinci kez GAÜ ev sahipliğinde de yapılmış oldu.

Fakülte öğrencileri`nin destek verdiği, kermes hakkında açıklamalarda bulunan `Cheshire Home` Dernek Başkanı Emine Manicioğlu "On yıldır, bu derneğin içerisindeyim. Bütün emeğimiz ve yardımlarımız engelli arkadaşlarımız için, onların daha güzel günler geçirmesi içindir. Bu vesileyle de; Girne Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliği için çok teşekkür ederiz. Çalışmalarımız; Özellikle, engelli  arkadaşlarımın her gün evlerinden alınıp, derneğe getirilerek ve orada; arkadaşları ile olumlu zamanlar geçirmesine odaklıdır. Derneğimize, her boyutta katkıda bulunan yardımseverler ve biz gönüllüler; Devlet katkısı olmadan,  engelli arkadaşlarımızın yaşamsal ihtiyaçlarını, tüm gücümüzle karşılamaya çalışıyoruz." ifadeleri ile seslendi.  

`Cheshire Home` Girne Rehabilitasyon Merkezi Dernek Başkan Yardımcısı İsmail Zeki Manicioğlu ise ; Etkinliğin, üniversitede düzenlenmesindeki emeklerinden ötürü, GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar  Fakültesi Sekreteri Cemaliye Ulukart’a da teşekkür dileklerini iletti. Manicioğlu, "Tüm bu katkılar ve kermesler ile; Gönüllü vatandaşlar olarak, derneğimiz aracılığıyla engelli bireylerimize destek olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

Gerçekleştirlen kermes sırasında; Kendisi de doğuştan engelli bir birey ve dernek üyesi olan, Ahmet Bilgili’nin yazdığı ve kendi yaşam öyküsünü derlediği ‘Gemici’ adlı özgün kitap çalışması da katılımcılara tanıtıldı.