Havacılık GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Havacılık GAÜ’de İrdelendi

Kıbrıs Türk Sivil Havacılık Derneğinin 2’inci kuurluş yıldönümü nedeniyle organize edilen “Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği’nin 2. Kuruluş yılı , Online Uçuşlar ve Havacılık Nereye Gidiyor?” konulu panel GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlendi.

Karmi Kampüs batı kısmında Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde 09.30-17.00 saatleri arasında yer alan panelde, sanal havacılık, online uçuşlar ve günümüz havacılığıyla ilgili gelişmeler irdelendi.

Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği Organizasyonunda, KKTV Hava Sporları Federasyonu, GAÜ Havacılık Kulübü, Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği, Pegasus Havayolları, Türk Hava Kurumu , Girne ve İnönü Belediyelerinin katkılarıyla gerçekleşen panel, Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu Mikrolight gösterisiyle başladı.

Açılış konuşmasının ardından GAÜ Havacılık Yüksekokulu öğretim görevlisi ve Uçak Mühendisi Lisani Kozal, Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği başkanı Arda Kalfaoğlu, Pegasus Havayolları Uçuş İşletme Direktörü kaptan Nadir Kabaş , Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Koordinasyon Sorumlusu Toycan Özdoğan, Türk Hava Kurumu model uçak eğitmeni Mehmet Selen, Dernek Başkan Yardımcısı Burak Tayanç ve Genel Sekreteri Çağın Zort tarafından yapılan “ GAÜ Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık Eğitimi, sanal havacılık, sanal havacılığın tanımı, dünyada sanal havacılık uygulamaları, Online Uçuşlar ve Havacılık nereye gidiyor’ konulu sunumların ardından dernek üyesi Güven Genç Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği web sayfası tanıtımı ve dernek üyesi Timuçin Eddelikoğlu ise “Uluslararsı Sanal Havacılık Organizasyonu Serveri “ konulu bildirileriş sundular.

Panelin açılışında bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği Genel Başkanı İzzet Derkan, derneğin 2’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle havacılık sektöründen önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen panelde, sanal havacılık, online uçuşlar ve günümüz havacılığıyla ilgili gelişmeler irdeleneceğini kaydetti.

Sanal havacılığın, içinde havacılık sevgi ve tutukusu olan ve gerçekte pilot veya hava trafik kontrolörü olmak isteyen ve belli bir sebeple olamayan insanların , bu sevgilerini öncelikle bilgisayar üzerinde , geniş anlamda ise online internet ortamında profesyonel bir pilot veya kontrolör gibi fiiliyete dökmesi olduğunu dile getiren Derkan, konuşmasında derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Dünyada sadece KKTC bayrağı altında sanal havacılık etkinliklerinin dernekleştiğini de dile getiren Derkan, 5 Mart 2010 tarihinde GAÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen hava kontrolörleri derneği panelinin, amacına ulaştığını ve bu panelde yayınlanan deklerasyonun havacılık sektörüne önemli katkılar yaptığını vurguladı.

“Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği’nin 2. Kuruluş yılı , Online Uçuşlar ve Havacılık Nereye Gidiyor?” konulu panele katkı koyan herkese teşekkür eden İzzet Derkan konuşmasının ardından etkinliğe katkı koyan kuurm ve kururluşlara teşekkür plaketi verdi.. Çeşitli simülasyon gösterilerinin da yer aldığı panel, saat 16.00’da katılımcılara , katılım belgelerinin veirlmesiyle son buldu.