Dancefest 2011 ile Şimdi Dans Zamanı

Dancefest 2011 ile Şimdi Dans Zamanı

Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi ve Okullar Grubuna bağlı anaokul ve ilkokul The American Elementary School ile kolejler The Future College ve The American College dans grupları yanında farklı dans grupları ile okullarının katılımı ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dancefest 2011 Dans Şöleni Girne Belediyesi Amfitiyatro’da düzenleniyor.

28 Temmuz 2011, saat 20.00’de gerçekleşecek Dancefest 2011’i dans ve sanat severler ücretsiz izleyebilecek.
“Dünyaca Ünlü Otoriteler Eğitim Veriyor”

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi Stage School kadrosunda yer alan dünyaca ünlü Türk ve Rus dans otoriteleri, sanatçılar ile akademisyenlerden Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Oleg Manukovich, Liliya Biroğul ve Suzan Heıjari-Erkan tarafından şölendeki performansların hazırlandığının ifade edildiği açıklamada Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış sanatçıların da GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi kadrosunda eğitim verdiğinin altı çizildi.
“Dans Grupları 30’un Üzerinde Farklı Performans Sergileyecek”

Dancefest 2011 ile ilgili GAÜ Sahne Sanatları Fakültesinden yapılan açıklamada her yıl gelenkesel olarak düzenlenen organizasyonda bu yıl hip-hop, latin, jazz, bale, modern dans ve müzikal tarzlarında 30’un üzerinde farklı performansın sergileneceği belirtildi. Girne Amfitiyatro sahnesinde sanatseverler ile biraraya gelecek GAÜ Sahne Santları fakültesi ve üniversite ile okullar grubu dans gruplarının dünyaca ünlü sanatçı ve eğitmenler tarafından hazırlandığının vurgulandığı açıklamada gecede farklı dans grupları ve okullarının da peformansları ile geceye renk katacağı ifade edildi..