OKULA GİTMEDEN ÖNCE KAHVALTISINI YAPAN ÇOCUKLARIN BAŞARI ORANLARI ARTAR

Haberler

GAÜ'DEN

OKULA GİTMEDEN ÖNCE KAHVALTISINI YAPAN ÇOCUKLARIN BAŞARI ORANLARI ARTAR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kampüsü bünyesinde dispanser hizmetleri veren “Smart Health Life Center” Diyetisyeni Gamze Öztürk,  Yeni eğitim ve öğretim yılıyla beraber günlerinin bir çoğunluğunu okulda geçiren öğrenciler sağlıklı beslenme ve kahvaltının önemine dikkat çekti.

Öztürk, yapılan araştırmalar doğrultusunda, okula gitmeden önce kahvaltısını yapan çocukların başarı oranının arttığını belirterek, özelikle kahvaltı yapılmasının gün içinde odaklanmayı ve öğrenme gücünü arttırdığını ifade etti. Çocukların okula gitmeden önce protein içeriği yüksek, doyurucu bir kahvaltı yapmalarının büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Öztürk açıklamasının devamında şunlara değindi;

Çocuklar Okula Giderken Nasıl Beslenmeli?

 “Çocuklar okula gitmeden genel olarak karbonhidrat kaynağı olarak çavdar veya tam tahıllı ekmekleri, kahvaltılık gevrekleri, sebze ve meyveleri içeren, protein kaynağı olarak peynir, yumurta, süt ve yoğurdu içeren, yağ kaynağı olarak zeytin, ceviz, badem, fındık gibi besinleri içeren, doğal reçellerle veya pekmez gibi sağlıklı besinlerle zenginleştirilmiş bir menü tüketilmesi önerilir”

GAÜ Smart Health Diyetisyeni Gamze Öztürk’ten, Çocuklara Kahvaltı Alışkanlığı Kazandırma Önerileri

“Çocuğa kahvaltı alışkanlığı vermenin öncelikli şartı; kahvaltıya beraber oturun. Kahvaltısını yapmayan bir baba, sabahları bir şey yemek istemeyen bir anne çocuğun kahvaltı alışkanlığını kaybetmesine sebep olur. Akşam erken yatmasını sağlayın. Böylelikle çocuğunuz sabah vakitli kalkar. Çocukların çoğu ilk kalkmalarıyla canları bir şey yemek istemez. Erken kalkarlarsa uyku mahmurluğunu üzerlerinden atabilirler. Kahvaltıyı renklendirin. Çocuğunuzun hoşuna gidecek kahvaltılıklar bulundurun.” dedi.