GAÜ VE İSPANYA SALAMANCA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ VE İSPANYA SALAMANCA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

AKPINAR: “ SALAMANCA ÜNİVERSİTESİ’NİN 800. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE, KÜRESEL BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTIK”
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, resmi temaslar, Magna Charta Universitatum toplantısı ve dünyanın ikinci üniversitesi olan Salamaca Üniversitesi’nin 800’üncü yılı kutlamarı için bulunduğu İspanya’da büyük bir anlaşmaya imza attı.
30. yıldönümü kutlayan Magna Charta Observatory`nin bu yılki olağan toplantısı Salamanka Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleşti. Aralarında GAÜ’yü temsilen bulunan Kurucu Rektör Serhat Akpınar ile birlikte toplantı heyeti, Salamanka Belediye Başkanı tarafından verilen resepsiyonda yer aldı.

Organizasyonun son gününde, Salamanca Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ricardo Rivero Ortega tarafından kabul edilen, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar çeşitli toplantı ve temaslarda bulundu. Toplantının ardından; GAÜ adına Akpınar ve Salamanka Üniversitesi adına ise Prof. Dr. Ortega iki üniversite adına işbirliği anlaşması imzaladı.

Akpınar, bir süredir sürdürmekte oldukları temaslara resmiyet kazandırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, İspanya’da ve Salamanca Üniversitesi’nde kendilerini çok sıcak karşıladılarını söyledi. Akpınar açıklamasının devamında ise şunlara değindi;

“Bugün ki programa İspanya Kral ve Kraliçesi’nin katılımı ile; Salamanca şehrinde çok yoğun bir gün yaşadı. Tören programı iki bölümde gerçekleşti. Birinci bölümde Magna Carta 30.yıl kutlama programı dolayısıyla 73 Üniversite bu anlaşmayı imzalayarak Magna Carta’nın bir parçası oldular. 
İkinci bölümde ise İspanya Kral ve Kraliçe’sinin programa katılımı ile hem Magna Carta’nın 30.yıl; hemde Salamanca Üniversitesi’nin 800. Kuruluş yıldönümü sebebi ile program içeriği dahada zenginleşti. Dünya basınının çok ciddi bir katılımı oldu. 
Akpınar: “Muhteşem Bir İşbirliğine Adım Atıyoruz”
Daha sonra programlandığı gibi Salamanca Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ricardo Rivero Ortega ile biraraya geldik. Prof. Dr. Ortega ile samimi bir ortam içerisinde görüşmeler gerçekleştirerek, üniversite’nin 800. kuruluş yıldönümünde küresel bir işbirliğine imza attık ve muhteşem bir işbirliğine adım atıyoruz. İspanya’da bizi çok sıcak ve güzel bir ortamda karşıladılar. İşbirliği Anlaşmasının ardından; Girne Amerikan Üniversitesi olarak anı plaketimizi ve Kıbrıs’a özgü Lefkaramızı takdim ettik. Yapılan görüşmede oluşabilecek işbirliklerini kunuştuk.”