16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi Başlıyor

700’e Yakın Bilim İnsanının Katılacağı Kongrede 100’e Yakın Bilimsel Sunum Yapılacak

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te 21-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi yarın başlıyor.

Türk üniversitelerinde psikoloji anabilimdalında öğrenimlerine devam eden öğrenciler yanında psikolog ve öğretim görevlisinin sunumları ile çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleşeceği kongre yarın saat 09.30’da GAÜ Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de devlet yetkililerinin katılacağı açılış oturumu ile başlayacak. 3 gün sürecek kongreye yurtdışından 700’e yakın psikoloji öğrencisi ve bilim insanı katılıyor.

“İletişim Çağında İletişimsizlik” teması ile Ankara üniversitesinde düzenlenen bir önceki kongrede aday üniversiteler arasında yapılan eleme sonunda Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi bu yıl “İçimizdeki Sınırları Aşmak” ana teması ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenecek kongrede 100’e yakın bilimsel sunum yapılacak.

Cinsellik, çocuk istismarı, psikolojik travma, bireysel gelişim, gençlik ve yaşlılık psikolojisi, sosyal sığınma sorunları, psikoterapi yöntemleri, psikolojik sorunlara çözüm önerileri, kendini ve sosyal çevreyi tanımada karşılaşılan sorunlar ana konuların irdeleneceği kongrenin tüm sunumları GAÜ TV’den canlı yayınlanacak ve kongre halka açık olacak.
“Sancılı İnek Sahne Alacak”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada psikoloji bilimdalı ve bilimsel bilgi üretimi ile ilgili kongrenin önemine dikkat çekilirken kongre için Karmi Kampüs’e gelecek olan 700’e yakın Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde psikoloji lisans eğitimlerine devam eden öğrenci ve psikoloji alanında önemli bilimsel çalışmalarda bulunmuş bilim insanlarının Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi yanında ülkeyi de yakından tanıyacak olmalarınının önemine de işaret edildi.

KKTC’de ilk kez GAÜ’de düzenlenecek olan kongreye rekor katılım olduğu ifade edilirken kongrenin açılış günü sonrasında Sancılı İnek, GAÜ Turizm Otelcilik Konaklama bölümü uygulama merkezi ve sosyal tesisleri Camelot Beach Club’ta konuk heyetler için sahne alacak. Kongrenin ikinci günü akşamı ve üçüncü günü akşamı da çeşitli etkinliklere katılacak konuk heyetler ayrıca kongre boyunca Kuzey Kıbrıs’ın tarihsel ve doğal güzelliklerini de yakından görme fırsatı yakalayacaklar.