GAÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ESENYEL, "AMFORTH ELÇİSİ" OLDU.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ESENYEL, "AMFORTH ELÇİSİ" OLDU.

-Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, Dünya Turizm Eğitimi ve Konaklama Birliği (AMFORHT) Elçisi Olarak Atandı.

Merkezi Fransa’da bulunan kısa adı AMFORHT olan `Dünya Turizm Eğitimi ve Konaklama Birliği` Teşkilatı; KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı, aynı zamanda Girne Amerikan Üniversitesi, Konaklama ve Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. İsmet Esenyel`i teşkilatın elçisi olarak atadı.

GAÜ Rektörlüğü, atamadan duyulan memnuniyet yanında, Doç. Dr. Esenyel`e; ülke turizmi ve tanıtımı açısından çok önemli, ayrı bir misyon yükleyen bu gelişme nedeniyle başarılar dileyerek, GAÜ`nün tüm varlığı ile `her zamanki gibi` ulusal faydaların en önemli savunucusu olacağı değerlendirmesinde bulundu.

ESENYEL " ÜLKE TEMSİLİYETİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"

Diğer yandan; Uluslararası düzeyde temaslar sırasında, KKTC Temsiliyeti açısından önemli bir ivme sağlayacak `Amforth Elçiliği` ünvanını alması nedeniyle bir açıklamada bulunan Doç.Dr. Esenyel " Bu atama vesilesiyle, önemli adımlara daha da katkım olacaktır. Yıllardır süregelen, sıradan düşünsel alışkanlıklarımızdan kurtularak, kendi kapılarımızı, yine düşünsel anlamda dış dünyaya çevirebildiğimiz müddetçe, arzulanan başarıya toplum olarak kısa sürede ulaşabileceğimize olan inancım, gün geçtikçe daha fazla artmaktadır. Hızla gelişen trendler ve turizm sektörünün etkilediği direkt veya indirekt alt sektörler düşünüldüğü zaman AMFORHT; turizm sektöründe, aslında birbirlerinden biraz uzak duran akademisyen ve pratisyenleri bir araya getirmeyi başarmıştır. Dünya`da,  belki de bir ilk olan turizm sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. 1968 Yılı`nda kurulan UNWTO (Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü) çatısında kurulan AMFORHT, 1998 yılında bazı fikir ayrılıkları dolayısıyla, bu yapının dışına çıkmıştır. 2014 Yılı`nda İtalya`nın Bologna Kenti`nde tekrar UNWTO’nun münhasır üyesi olmuştur. Şahsımın da, `Başkan Yardımcısı` seçildiği bu siyasetten uzak turizm birliğindeki etkinlik ve ağırlığımızı çoğaltmalıyız. Sektörün içerisindeki aktörler, devletimiz, sivil toplum örgütleri, oteller ve diğerleri, uluslararası turizm alanında prestij getirecek, iş birliklerini çoğaltacak adımlarda birlikte hareket etmenin yollarını arayıp, bulmalıdır. Çok zorluklar çekilerek, büyük emekler verilerek yapılan bu tür uluslararası faaliyetler, devletimizin en üst makamlarınca desteklenmelidir. Biz, bakanlık olarak bu koordinasyon için odaklandık ve çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile de koordinasyon halinde hareket etmeliyiz. Sonuç olarak; Ülkemizin tanıtımı ve destinasyonunun  pazarlanmasında, gücü yeten herkes, kendi iş dünyasında, üstüne düşen sorumluluk bilinci ile küresel ilişkilerini artırarak, çoğaltmalıdır. Tüm platformlarda olduğu gibi, engellemeler olacaktır. Ama, yıldıramazlar, yeter ki: biz koyduğumuz hedeflere yürürken, ekip ruhu ile hareket edelim. Gösterilen teveccühe ve AMFORHT’ta ortaya koyduğumuz çabanın; Özellikle, Başkan Philippe François ve yönetim kurulu tarafından çok nazikçe takdir edilmesine içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.