KKTC’de İlk Kez Düzenlenecek Psikoloji Kongresine Rekor Katılım

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC’de İlk Kez Düzenlenecek Psikoloji Kongresine Rekor Katılım

700’E YAKIN BİLİM İNSANI VE ÖĞRENCİ KARMİ KAMPÜS’TE TOPLANACAK

Türkiye’nin önde gelen psikoloji anabilimdalında eğitim veren üniversitelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi bu yıl KKTC’de düzenlenecek.

21-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek kongrede Türk üniversitelerinde psikoloji anabilimdalında öğrenimlerine devam eden öğrenciler yanında psikolog ve öğretim görevlisinin sunumları ile çeşitli atölye çalışmaları gerçekleşecek.

“İletişim Çağında İletişimsizlik” teması ile Ankara üniversitesinde düzenlenen bir önceki kongrede aday üniversiteler arasında yapılan eleme sonunda Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin bu yıl “İçimizdeki Sınırları Aşmak” ana teması ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenleneceği açıklandı.
“700’e Yakın Bilim İnsanı ve Psikoloji Öğrencisi Karmi Kampüs’te Toplanacak”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada psikoloji bilimdalı ve bilimsel bilgi üretimi ile ilgili kongrenin önemine dikkat çekilirken kongre için Karmi Kampüs’e gelecek olan 700’e yakın Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde psikoloji lisans eğitimlerine devam eden öğrenci ve psikoloji alanında önemli bilimsel çalışmalarda bulunmuş bilim insanlarının Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi yanında ülkeyi de yakından tanıyacak olmalarınının önemine de işaret edildi.

16. Ulusal psikoloji Öğrencileri Kongresinde bu yıl “İçimizdeki Sınırları Aşmak” ana teması 36 sözlü sunum ve 12 poster sunumu ile 48 öğrenci sunumu yanında 25 akademisyen sunumu ve 11 atölye çalışmasının gerçekleşeceği belirtildiği açıklamada oturum ve atölye çalışmalarının halka açık olduğu ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacağının altı çizilirken ilk kez KKTC’de düzenlenecek olan kongreye rekor katılım olduğu ifade edildi.