NİJERYA VE KKTC ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM KONULARINDA TARİHİ GÖRÜŞME

NİJERYA VE KKTC ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM KONULARINDA TARİHİ GÖRÜŞME

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 3 kıtada sürdürmüş olduğu global eğitimi, gerçekleştirdiği işbirlikleri ve anlaşmalar ile güçlendirmeye devam ediyor.

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp davut, üst düzey tesmalar için bulunduğu Nijerya’da, Nijerya Yükseköğretim Kurulu (National Universities Commission) Başkanı Prof. Abubakar Adamu Rasheed ile bir araya geldi. Davut, Girne Amerikan Üniversitesi ve American Education Consortium (AEC)’u temsilen katıldığı görüşmelerde, eğitim çalışmaları hakkında bilgi aktardı. GAÜ’nün planlamış olduğu Afrika açılımı ile ilgili ortaklıkların görüşüldüğü toplantıda, KKTC ve Nijerya arsında büyük bir köprü görevi görecek olan önemli adımlar atıldı.

Davut ayrıca, Nijerya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Abubakar Adamu Rasheed’in görüşmeden duyduğu memnuniyeti aktararak, Başkan Rasheed’in “Nijerya ve KKTC arasında tarihi bir görüşme yaşandı” dediğini söyledi.