TERKAN, “AÇILAN YENİ BÖLÜMLERİMİZLE GENÇLERE VE TOPLUMA DAHA GENİŞ BİR YELPAZEDEN FAYDALAR ...

Haberler

GAÜ'DEN

TERKAN, “AÇILAN YENİ BÖLÜMLERİMİZLE GENÇLERE VE TOPLUMA DAHA GENİŞ BİR YELPAZEDEN FAYDALAR ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi, 2018-2019 Akademik yılına güçlü bir öğretim kadrosu ve yenilikçi, farkındalığı yüksek, üretici gençlerle girmeye hazırlanıyor.
GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan açıklamasında, 2017-2018 Akademik yılının Yaz Okulu içerisinde olduklarını ve yeni dönem için de hazırlıklarına başladıklarını söyleyerek, “Açılan yeni bölümlerimizle gençlere ve topluma daha geniş bir yelpazeden faydalar sağlayacağız ve gelişimlerine katkıda bulunacağız” dedi.

DOÇ. DR. TERKAN, "KALEMİ GÜÇLÜ, YÜREĞİ GÜÇLÜ GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ"

GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan açıklamasının devamında ise, takım ruhunun önemine vurgu yaparak; 
"Her zaman ifade ettiğim gibi, Fakültemiz, teori ve pratiğin birlikte yürütüldüğü bir fakültedir. Akademik bünyemizin zengin kadrosu ve eklenen yeni bölümlerimizle farklılığını ortaya koymaktadır. Amacımız önce kendilerine, sonra topluma ve insanlığa, yeniliklere aktif yaklaşım gösteren kalemi güçlü, yüreği güçlü dolayısı ile emeği paha biçilmez gençler yetiştirmektir, biliyorsunuz ki kalemin gücü yürekten geçer." dedi.

GAÜ İletişim Fakültesi`nde; "Halkla İlişkiler"(İngilizce- Türkçe), Meslek Yüksek Okulu bünyesinde "Halkla İlişkiler ve Tanıtım”(İngilizce), "Radyo, TV ve Sinema"(İngilizce), "Basın Yayın"(Türkçe), "Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi”(Türkçe), Sosyal Medya Uzmanlığı"(Türkçe) ve 2017-2018 Akademik Yılı`ndan itibaren "İletişim Tasarımı ve Yönetimi"(Türkçe), 2018-2019 Akademik yılı ile “Yeni Medya”(Türkçe), “Medya ve İletişim”(Türkçe), Meslek Yüksek Okulu bünyesinde “Radyo, Televizyon ve Sinema”(Türkçe), “Halkla İlişkiler ve Tanıtım”(Türkçe) ve “Basın ve Yayın Teknolojisi”(Türkçe) bölümlerinin yer aldığını ifade eden Doç. Dr. Terkan, Fakülte bünyesinde öğrencilerin çoğunluğunun Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyruklu öğrencilerin oluşturduğunu belirterek, eğitim dilinin ingilizce olduğu programlar ile de, uluslararası öğrencilerin sayısını artırmanın, en önemli hedeflerinden birisi olduğunu söyledi.

"SEVGİ VE SAYGININ, DÜRÜST VE SAMİMİ YAKLAŞIMIN, YENİLİKÇİ –DUYARLI VE AÇIK GÖRÜŞLÜLÜĞÜN ESAS OLDUĞU ORTAM GENÇLERİMİZE SUNDUĞUMMUZ ORTAMDIR"

Sosyal bilimlerde "İletişimci" olmak "sevgi-saygı duygularına sahip, eğitimli, bilgili, yenilikçi, duyarlı açık görüşlü, dürüst ve samimi olmaktır. Gençlerimizin bünyemize katılması ile gözle görülür olumlu değişimlere ve gelişimlere imza attıklarını gözlemliyoruz. Kendilerine en iyi eğitimi sağlayabilmek ve gelişimlerine katkılar koyarak yaratıcılıklarını; girişimci ruhlarını, düşünce sistemlerini geliştirmek bizlerin görevi ve hedefidir. Çalışmalarımız bu yöndedir. İletişim alanında başarılı gençler yetiştirmek, bir olmak, takım ruhunu gelişimlerine işleyerek mezun etmek amacımızdır. GAÜ İletişim Fakültesi çatısı altında kendilerini aile çatısı altında hissetmeleri kaçınılmazdır. Hepsi birer inci tanesi, hepsi çok güzel evlatlar. Ayrılırken büyük üzüntü duymanın yanında, gençlerimizi İletişim alanı çatısı altında güçlü değerlerle hayata sunmak, bizler için büyük mutluluk ve gururdur.” ifadelerini de kullandı.