KONGO’LU ÖĞRENCİLER, ULUSLARARASI EĞİTİM İÇİN GAÜ’YÜ TERCİH EDİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

KONGO’LU ÖĞRENCİLER, ULUSLARARASI EĞİTİM İÇİN GAÜ’YÜ TERCİH EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararasi Ofis Müdürü Firuze Aygün, Kongo’ya gerçekleştirdiği ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Aygün Kongo RTNC Ulusal Kanalında Guy Landa’nın sunduğu programa konuk olarak, Programda Kıbrıs’da eğitimin önemini ve Kongo aday öğrencilere GAÜ burs olanakları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Aygün açıklamasında, GAÜ’nün ilerlemeye ve büyümeye devam ettiğini belirterek, GAÜ’nün Tıp Programının başladığını, uluslararası tanınırlıklarının ve iş birliklerinin sürekli arttığını belirtti. GAÜ’nün Kıbrıs’ın tek global univeristesi olduğunu bildiren Aygün, bu ilerleme ve büyümenin kendileri için önemine vurgu yaptı. Şuan GAÜ bünyesinde 350’den fazla Kongo’lu öğrenci olduğunu ifade eden Aygün, öğrencilerinin genelinin başarılı olduğunu ve mezun olduktan sonra bünyelerinde çalışmaya devam edenlerinde bulunduğunu belirtti.

Aygün: “Tüm Uluslararası Öğrencilere Şartsız Koşulsuz %50 Burs”

Aygün açıklamasının devamında ise şunları söyledi;
“Tüm uluslararası öğrencilere şartsız koşulsuz 50% bursumuz vardır. Bunun dışında 5 Temmuzda, Başkent Kinşasa’da burs sınavımız olacaktır ve başarılı öğrencilere 75-100% verilicektir. Yurt dışında okumak önemli bir karar. Bence 3 önemli nokta var. Biricisi, seçtiğiniz üniversitenin uluslararası tanınmış olması ve GAÜ dünyaca tanınmış olan bir üniversitedir. İkincisi, eğitim herkesin hakkıdır ve ulaşılır olmalıdır. Biz bunu burs olanaklarımızla mümkün kılıyoruz. Ve üçüncü olarakta, eğitim artık sadece derslerde başarılı olmak değildir. Sınıf dışı aktivitelerde artık önemli. Öğrenci kendini sosyal, kültütel ve kişisel yönlerde de geliştirmeli. Bunları geliştirmek için GAÜ’de her yıl 1000’den fazla etkinlik gerçekleşiyor.” dedi.