Hedef Küreselleşen Dünyada Ekonomiye Yön Veren Aktörleri İş Dünyasına Kazandırmak

Avrupa Birliği İşletme Eğitim veren yükseköğretim kurumlarını denetleme konseyi Eduniversal tarafından en iyi işletme eğitimi veren dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen Girne Amerikan Üniversitesi 30 yükseklisans programına öğrenci alınacağını açıkladı.

Girne Amerikan Üniversitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada küresel rekabetin arttığı ekonomi ve iş dünyasında küresel bilginin önemine işaret edilirken öğrenci adaylarının GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs ile Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs bünyesinde eğitimlerine devam edebilecekleri yükseklisans programlarından Uluslararası İşletme programına yoğun ilgi gösterdikleri belirtildi. Uluslararası İşletme yükseklisans programının hedefinin küreselleşen dünyada ekonomiye yön veren aktörleri iş dünyasına kazandırmak olduğunun belirtildiği açıklamada toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde güncel tartışmalara yön verme ve küresel bilginin önemine dikkat çekildi.
“İngiltere ve Kuzey Kıbrıs Kampüslerinde Öğrenim Görme Fırsatı”

Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesinden yapılan açıklamada İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Kent, Bexley, Bromley, West Kent, Orpington, North West Kent, Mid Kent, Instute of Financial Services, Hilderstone, Hadlow Üniversitelerin yer aldığı Kent şehrinde eğitime devam eden Canterbury Kampus akademik programlarının YÖK, YÖDAK ve İngiltere Ulusal Akreditasyon ve Yükseköğretimi Denetleme Kurulları BAC ile UK NARIC tarafından resmen tanındığı ifade edildi. Girne Amerikan Üniversitesinin Türk uyruklu öğrenciler yanında KKTC vatandaşları ve diğer ülke vatandaşlarını da her iki kampüs’te yükseklisans programlarına devam etme hakkı tanındığının belirtildiği açıklamada Uluslararası İşletme programının yoğun ilgi gördüğü belirtildi.
“30 Yükseklisans Programına Başvurular Başladı”

Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Avrupa Birliği Çalışmaları (Tezli ve Tezsiz), Sosyal Psikoloji, Sağlık Psikolojisi, Danışmanlık Psikolojisi, Sağlik Yönetimi, Uluslararası Hukuk, Hukuk, İşletme Yönetimi ,Uluslararası İşletme, Finansal Yönetim, Ekonomi, Pazarlama, Yapı Yönetimi, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, İngiliz Dili Öğretimi, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Tezsiz), Eğitim Yönetimi ve Denetimi, ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (Tezsiz) yükseklisans programlarına kayıt döneminin başladığının da belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının akademik programlar, yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans ve doktora programları ile ilgili her türlü bilgiye www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adreslerinden ulaşabileceklerinin altı çizildi.