AKPINAR’DAN, ABD’DE DÜZENLENEN ULUSLARARASI EĞİTİMCİLER KONFERASINDA ÜST DÜZEY TEMSİLİYET

Haberler

GAÜ'DEN

AKPINAR’DAN, ABD’DE DÜZENLENEN ULUSLARARASI EĞİTİMCİLER KONFERASINDA ÜST DÜZEY TEMSİLİYET

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve beraberinde, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Asım Vehbi, Amerika’da düzenlenen NAFSA 2018 Eğitim Konferansına katıldı.

1948 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli eyaletlerinde düzenlenen ve eğitim alanında dünyanın en prestijli organizasyonlarından birisi olarak anılan NAFSA Eğitim Konferansı & Fuarı bu yıl Amerika’nın Philadelphia şehrinde gerçekleşti.
NAFSA 2018 bünyesinde, dünyanın her yerinden eğitimciler, üniversiteler, eğitim ve yüksek öğretimle ilgili kurum ve kuruluşlar ile birlikte, GAÜ ve KAÜ’yü temsil eden Akpınar ve Vehbi, bir çok ülke ve üniversite ile; ortak programlar, öğrenci değişimi gibi konularda bilgi paylaşımında ve bağlantılarda bulundu.

Akpınar konuyla ilgili yaptığı açıklamda, NAFSA 2018 Uluslararası Eğitimciler Toplantısına en üst düzeyde katılım gösterdiklerini belirterek, görüşmeler ve toplantıların her iki üniversite içinde oldukça verimli geçtiğini söyledi. Akpınar, organizasyona bir çok dünya ülkesinden üniversite ve  yetkililerinin katılım gösterdiğini söyleyerek, Türkiye’nin de bu fuarda yer aldığını ancak, Kıbrıs’ın olmadığını; önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan organizasyonda KKTC olarak yer almak için adımlar attıklarını vurguladı.