“DÜNYANIN ALTINI ÜSTÜNE GETİREN 3 KADIN”

“DÜNYANIN ALTINI ÜSTÜNE GETİREN 3 KADIN”

-GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencileri Sahnedeydi.

Kadın imgesinin, yerel ve evrensel semboller üzerinden çoklu gösteri formuyla ele alındığı; Girne Amerikan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencileri’nin sahnelediği oyun övgü ile karşılandı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre; Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün 3’üncü sınıf öğrencileri, Prof. Dr. Yavuz Demir tarafından verilen ‘Türk Tiyatro Edebiyatı Tarihi’ dersinin final uygulamasını, “Dünyanın Altını Üstüne Getiren 3 Kadın” adlı tiyatro eseri aracılığı ile sergilediler.

Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde başarı ile sahneye uyarlanan oyunda; Şehrazad’tan, Penelope, Dünyazad ve Antigone’ye uzanan dokunuş ve geçişler içerisinde ‘Modern Türk Kadını’nın varlığı ile gelecek kurgusu yer aldı.

“Dünyanın Altını Üstüne Getiren 3 Kadın”ın diğer temalarını; cumhuriyetin vazgeçilmez ilkeleri ile ‘Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılı’na yönelik şükran ifadeleri oluşturdu.