GAÜ’DE GERÇEKLEŞEN ‘ULUSAL İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİ’ SEMPOZYUMU TAMAMLANDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DE GERÇEKLEŞEN ‘ULUSAL İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİ’ SEMPOZYUMU TAMAMLANDI

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası öğrencileri bazında, 17- 18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği; “Ulusal İletişim Öğrencileri Sempozyumu” gerçekleştirilen çoklu sunumların ardından tamamlandı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre; Açılış konuşmalarının, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından yapıldığı sempozyumda, çeşitli disiplinlere mensup akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi. Açılış törenine; GAÜ Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar da yer aldı.

TALAT; “ÇAĞIMIZ İLETİŞİM ÇAĞI; BU KONUDA TEREDDÜT YOK.”

Ulusal İletişim Öğrencileri Sempozyumu’nun, GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezi’ndeki açılış törenine katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, kendisine yapılan davet nedeniyle duyduğu memnuniyeti vurgulayarak başladığı konuşmasında; “Sempozyuma katılmadan önce başlıklara baktım, ve sempozyumun başarılı olacağına eminim. Çağımız bir iletişim çağı, bu konuda tereddüt yok. İletişim çağında,  iletişim araçlarını yoğun olarak kullanıyoruz. Bizim, yoğun olarak uğraştığımız; ‘Kıbrıs Sorunu’nun tüm alanlarında, iletişim araçları bütünüyle kullanılıyor. Zaman zaman tarafların birbirine üstünlük  göstermek için ortaya koymuş oldukları hareketler, sıradan insanlar tarafından görülmeyebilir. Ancak; iletişim çağının içinde olanlar için, durum farklı ve bellidir. ‘Kıbrıs Sorunu’ndaki asıl mesele; sorunu çözmek mi? yoksa kimlerin çözüm yanlısı olduğunu görmek mi? algıları yaratılması ile de ilintilidir. Sempozyum sonunda herkesten çıkan ortak fikir, çok önemli olacak ve  ortaya çıkan sonuçlar; umuyorum ki çok başarı elde edecektir.” ifadeleri ile katılımcılara seslendi.

PROF. DR. ÖZTÜRK; “ÜNİVERSİTEMİZDE DE GERÇEKLEŞMESİNİN GURURUNU YAŞIYORUZ.”

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk; Üniversite olarak, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı sempozyum nedeniyle ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, Talat’a katılımından ötürü teşekkürlerini iletti.  Prof. Dr. Öztürk; “Ulusal iletişim öğrencileri sempozyumu ilk defa gerçekleşiyor. Bunu gerçekleştirdiği için; başta iletişim fakültesi dekanımız olmak üzere, bölüm başkanlarını ve hocalarını kutlamak istiyorum. İletişim öğrencileri sempozyumu; Türkiye’deki iletişim öğrencileri ile de birlikte değerlendirildiğinde gerçekten yarar sağlayacaktır. Muhakkak ki; daha öncekiler de olduğu gibi ilişkiler vardır ve devam etmelidir. Çünkü, Türkiye’de iletişim ile ilgili, özellikle öğrencilerin çok etkin çalışmaları ve katkıları var. Umuyorum ki; bu sempozyumun sonucunda, elde edilen değerli bilgiler ve öneriler ile, bizim de yer aldığımız bir birliktelik sağlanır. Yine umuyorum ki; geleceğin çok değerli kişileri olarak sizler; daha başarılı çalışmalar yapmaya yönelirsiniz. Katılımcı öğrencilerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

DOÇ.DR. TERKAN; “KENDİMİZİ, DİSİPLİNLER ARASI BİR TABLO VE YAŞAMA DAİR GENİŞ BİR YELPAZEDE BULACAĞIZ.”

Protokol konuşmalarının ardından söz alan; GAÜ İletişim Fakültesi Dekan vekili Doç. Dr. Remziye Terkan da “birincisini gerçekleştireceğimiz, ‘Ulusal İletişim Sempozyumu’na hepiniz hoş geldiniz. İletişim ağını, sizler ile düşünüyor ve tartışıyor olmaktan gurur duyarım. Yine, bu sempozyumun; bir öğrenci sempozyumu olduğunu belirtmek isterim. İletişimin olduğu yerde,  bağımsız ve düşünce modellerinin önü de  açık olmalıdır. Eğitim modellerimizi tek yönlü işleyen ve ezberci olarak düşündüğümüzde; soru soran üreten ve sorgulayan bir gençliğin yetişmesini beklememiz umutsuz olacaktır. Bu anlamda; öğrencilere, rahatça konuşma fırsatı verdiği için, önceliğin öğrenci olduğu bir sempozyum olduğuna dikkat çekmek isterim. Bu sempozyumda; kendimizi, disiplinler arası bir tablonun sergilendiği ve yaşama dair geniş yelpaze bulacağımıza inanıyorum.”

Açılış konuşmalarının sonunda; 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından katılımlarından ötürü bir plaket takdim edildi.

2 GÜN BOYUNCA,  İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİ KÜRSÜDEYDİ.

‘Ulusal İletişim Sempozyumu’ adı altında gerçekleştirilen ve iki günlük bir zaman dilimi içerisinde yapılan çoklu sunum ve oturumlara sahne olan akış sırasında; İletişim ve iletişim modernizasyonu, çeşitli kültür ve coğrafyalardan gelen öğrenciler aracılığıyla tartışılırken; Sinema, göstergebilim, habercilik, reklam ve propaganda alanlarında araştırma metinleri oluşturuldu.