GAÜ AEC ORTAK BURS SINAVI, YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AEC ORTAK BURS SINAVI, YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), bünyesinde kurulan, Amerikan Eğitim Konsorsiyumu (AEC) tarafından düzenlenen ve öğrencilerin sınav sonucunda kazanacağı bursu 3 farklı üniversitede değerlendirebilceği, “Sen Nasıl istersen” başlıklı ortak burs sınavı, yoğun katılım ile gereçekleşti.

Girne ve Lefkoşa’da gerçekeleşn sınava, KKTC liselerinde eğitim gören ve mezun olan öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, sınav sonucunda kazanacakları bursları Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Moldova Amerikan Üniversitesi’nde kullanabilecekler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp Davut, AEC Ortak Burs sınavı ile, KKTC’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilere 3 farklı seçenek sunduklarını söyledi. Davut, sınav socunda kazanılan burslar ile öğrencilerin dilerlerse, GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde, dilerlerse Moldova Amerikan Üniversitesi ve dilerlerse Kıbrıs Amerikan Üniverstesinde kullanabilceklerini söyledi. GAÜ’nün Kıbrıs’ın tek global üniversitesi olduğunu ifade eden Davut, yurt dışı eğitim fırsatlarının yalnızca Moldova ile sınırlı olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin; sınav sonucunda herhangi 3 üniversiteden birisine yerleşmesi durumunda da, GAÜ’nün; Kıbrıs, İngiltere, ABD, Sri Lanka, Hong Kong, Moldova ve  Türkiye olmak üzere 7 farklı ülkeden bulunan kampüslerinde dönemlik olarak eğitimlerini ek bir ücret ödemeden alabilceğini bildirdi.

GAÜ 2018 Burs Sıralama Sınavı, 8 Haziran Cuma Günü Girne’de Gerçekleşecek

Davut ayrıca, burslar için öğrencilerin sınav şansını henüz kaybetmediğini belirterek, 8 Haziran 2018 Cuma günü 10:00’da GAÜ’de bir burs sıralama sınavının daha olacağını, geçtiğimiz gün gerçekleşen sınava katılan öğrencilerinde yine bu sınavda şanslarını bir kez daha deneyebileceğini vurguladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise; Burs ve Giriş Sınavı ve diğer özel burs ve koşullar ile ayrıntılı bilginin, GAÜ Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan yüzyüze veya www.gau.edu.tr ile kayıt@gau.edu.tr adreslerinden elektronik ortamdan alınabileceği belirtilirken; 650 20 00 (dahili:1185-1179-1221-1198) no’lu telefon numaralarından rehberlik alınabileceği de kaydedildi.