GAÜ Yaşam Kampüsü Dipkarpaz’a Hayat Verecek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Yaşam Kampüsü Dipkarpaz’a Hayat Verecek

Yükseköğretim ve Ülke Adına Girne Amerikan Üniversitesi Yine Bir İlke İmza Attı

GAÜ Yaşam Kampüsü Dipkarpaz’a Hayat Verecek

Kampüsün Yapılacağı Alanın Girne Amerikan Üniversitesi’ne Verilmesini Öngören Protokol Başbakanlık’ta İmzalandı
Başbakan Küçük: “Kampus Hem Ülke Ekonomisine, Hem De Eğitime Önemli İvme Kazandıracak”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Dipkarpaz’da yapacağı Yaşam Kampusu’nun ilk adımı bugün atıldı. Dipkarpaz köyü yakınlarındaki alanın GAÜ’ye kiralanmasına ilişkin protokol Başbakanlıkta imzalandı.

Protokole Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imza koydu. İmza töreninde GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları olgun Üstün, Asım Vehbi, Cemile Esenyel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, GAÜ Yaşam Kampüsü Proje mimarlarından öğretim görevlisi Doç.Dr. Zeynep Onur yanında Dipkarpaz Belediyesi yetkilileri de katıldı.
BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK : “GAÜ’yü Kutuluyorum,Ekonomi ve Eğitime Önemli Katkılar Yapacak.”

Başbakan İrsen Küçük, imza töreninde yaptığı konuşmada, GAÜ’nün Dipkarpaz’a yapacağı kampusun hem ülke ekonomisine, hem de ülkenin eğitim programlarının gelişmesine önemli ivme kazandıracağını söyledi. Hükümet olarak ülkenin en güzel bölgesi olan Karpaz’ın doğal güzellikleri bozulmadan yapılacak yatırımlarla gelişmesini istediklerini ve bu yönde adımlar atmaya başladıklarını belirten Başbakan İrsen Küçük, bölgede bir dönem tütüncülüğün teşvik edildiğini ancak artık bu tür projelerle kalkınmanın mümkün olmadığını vurguladı.

“Dipkarpaz kalıcı ve yöre halkını ekonomik yönden güçlendirici projelerle kalkındırılması gerekir. Bu nedenle hükümet olarak bu bölgenin gelişmesine yönelik yatırımlara özel önem veriyoruz” diyen Küçük, Karpaz bölgesinin turizm yatırımları ile gelişirken, eğitim yatırımları ile de taçlandırılacağını vurguladı. Bafra turizm bölgesinin de kendi dönemlerinde başlatılan bir çalışma olduğunu, oraya yapılan oteller yanında yeni turizm tesislerin bazılarının da 20 Temmuz’da açılışının yapılacağını anlatan Başbakan Küçük, Dipkarpaz’ın kalkınıp gelişmesinin devamlı arzu ettikleri ve üzerinde ciddiyetle çalıştıkları konulardan biri olduğunu ifade etti.

“Girne Amerikan Üniversitesi’ni kutlarım. Zor bir bölgeye zor bir yatırım yapıyorlar” diyen Küçük, bu çalışmaya katkı koyan Dipkarpaz Belediye Başkanı’na da teşekkür ederek projenin ülke ekonomisine, gençliğe ve Dipkarpaz bölgesine hayırlı uğurlu olmasını diledi.
NAZIM ÇAVUŞOĞLU : “Bölge İçin Hayati Bir Proje”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, bir insanın hayal edebildiği kadar hayallerini gerçekleştirebildiğini, başarmak istediği kadar başarılı olabileceğini, yürekli olduğu kadar yürekli davranabileceğini anlatarak, “Girne Amerikan Üniversitesi’nde bunların hepsi var” dedi. GAÜ Yaşam Kampusu konusunda hükümetin ve Başbakan İrsen Küçük’ün vizyon ve talimatlarıyla atılan adımların bugün protokol aşamasına geldiğini belirten Çavuşoğlu, Rum tarafının bu konudaki adımları engelleme girişimine rağmen başarılı olamadığına dikkat çekti.

Hükümetin Dipkarpaz bölgesini doğal güzelliklerini bozmadan geleceğe taşımayı hedeflediğini anlatan Çavuşoğlu, bu anlamda GAÜ’nün Yaşam Kampusu’nun bölge için hayati bir proje olduğunu vurguladı. Atacakları önemli adım nedeniyle GAÜ yetkililerine teşekkür eden Çavuşoğlu, projenin ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
KEMAL DÜRÜST : “Yükseköğretim’de Söz Sahibi Olan GAÜ, Karpaz Yaşam Kampüsü ve Atılımları İle Adını KKTC’ye Altın Harflerle Kazıyacak”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst de, ülkenin en önemli sektörü olan yüksek öğretimde söz sahibi olan Girne Amerikan Üniversitesi’ni yapacağı yeni açılım ve atılımdan dolayı kutladı. Başta eğitim turizm, ekonomi olmak üzere ülkenin bütün kurumlarıyla kalkınmasına büyük önem verdiklerine işaret eden Dürüst, GAÜ’nün attığı yeni adımla kurumsallaşma adına adını KKTC’ye altın harflerle kazıyacağını vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin attığı bu önemli adımın bölgeye yönelik yatırımları cesaretlendireceğine inancını da dile getiren Dürüst, Dipkarpaz bölgesinin GAÜ’nün attığı bu adım ve yapılacak diğer yatırımlarla 8-10 yıl içinde çok kalkınmış bir bölge haline geleceğinden şüphesi olmadığını söyledi.

ERSİN TATAR : “GAÜ, Ülke Bayrağını İngiltere’den Singapur’a Dış kampüsleri Yolu İle Taşımıştır” Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, hükümet olarak böyle bir yatırım hamlesine destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Hükümet olarak KKTC bayrağını Singapur’dan İngiltere’ye kadar taşıyan eğitim sektörüne çok önem verdiklerine dikkati çeken Tatar, projenin hayata geçmesi ile İskele ve Karpaz bölgesinin çok daha fazla öğrenci çekeceğine inancını dile getirdi.

Maliye Bakanı Tatar, ülkenin en hızlı gelişen bölgesine yapılacak olan yatırımın hayırlı olmasını diledi. SERHAT AKPINAR : “GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Ülke Tanıtımında Uluslar arası Çekim Merkezi Olacak.” GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, GAÜ Yaşam Kampusu konusunda gösterdikleri duyarlılık ve katkılardan dolayı Başbakan İrsen Küçük ve bakanlara teşekkür etti.

GAÜ Yaşam Kampusu’nun kendileri için çok büyük bir onur olduğunu, bunun sorumluluğunun bilincinde olduklarını vurgulayan Akpınar, ülkenin tanınmasına katkı sağlayacak projenin uluslararası bir çekim merkezi haline geleceğine inancını dile getirdi.

Akpınar, Girne Amerikan üniversitesi için çok önemli olan projeyi hükümetle işbirliği halinde başarıyla hayata geçireceklerinden herkesim emin olmasını istedi.