HAYAT ÇOCUKLAR İLE RENKLİ PROJESİ, 4 YILINDA YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

Haberler

GAÜ'DEN

HAYAT ÇOCUKLAR İLE RENKLİ PROJESİ, 4 YILINDA YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

DELİCEIRMAK: “AMACIMIZ, SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİNİ AŞILAMAKTIR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) işbirliğinde; 4 yıldır Doç Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak tarafından Lefkoşa Arabahmet Bölgesinde minik yüreklerle yürütülen “Hayat Çocuklar ile Renkli” Sosyal Sorumluluk Projesi, “Çocuklar Hayata Gülecek, Gelecek Değişecek” konsepti altında Girne Amerikan Üniversitesi Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin desteği ile Arabahmet Kültür Evinin bahçesinde bölgede yaşayan minik yüreklerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

“Hayat Çocuklar ile Renkli” Sosyal Sorumluluk projesinin dönem sonu etkinliğinde; GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker, KAÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, Başbakan Sn. Tufan Erhürman’ın Eşi Sn. Nilden Bektaş, Gençlik Dairesi Müdürü Sn. Şifa Çolakoğlu, bireylerin farkındalıklarının artırılmasında büyük bir rol oynayan bu anlamlı etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini minik yürekler ile paylaştılar.

 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin; Dr. Nimet Harmancı tarafından yürütülen Pazarlama İlkeleri dersi kapsamında “Yeri, Zamanı ve Yaşı Yok. Paylaşmak Hayattır”  konsepti altında düzenlediği kermesten elde edilen  gelir ile, yaz boyunca Arabahmet bölgesindeki çocukların mutlu bir yaz tatili geçirmeleri için oyuncaklar ve eğitici malzemeler alınarak; Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin; Öğretim Görevlileri Mehmet Ali Ateş ve Nejla Göktan tarafından yürütülen “Topluma Hizmet Uygulamalı” dersi kapsamında minik yüreklerle beraber eğitici ve öğretici oyunlar oynayarak;  “Çocuklar Hayata Gülecek, Gelecek Değişecek” konsepti altında gerçekleşen dönem sonu etkinliğinde dağıtıldı. 

Hayat Çocuklar ile Renkli’ başlıklı sosyal sorumluluk projesi ile ilgili açıklamada bulunan Doç Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak, öğrencilere dersler kapsamında sosyal sorumluluk bilincinin aşılanmaya çalışıldığına vurgu yaparken, gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerin alanla ilgili bilgi sahibi olmalarının yanında, gerçek bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiş olmalarının artılarının önemine dikkat çekti. Öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri geliştirebilme ve uygulayabilme noktasında; farklı sosyal çevreleri deneyimleme fırsatı bulduklarının altını çizen Deliceırmak, öğrencilerin başta insan haklarına, sosyal konulara ve sosyal çevrelerine duyarlı, sorumlu bireyler olmalarına katkıda bulunmak, katılımcı demokrasi ve sivil toplumun gelişmesinde aktif yurttaşlar olarak rol almalarına katkıda bulunmak; çeşitlilik ve çok kültürlülüğe olan saygı ve hoşgörülerini geliştirme ve derinleştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkılan projelerde, “Amacımız, sosyal sorumluluk bilincini aşılamaktır. Bu çerçevede projelerin sürdürülebilir olması önemlidir” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Okul Öncesi Bölümü Öğretim Görevlileri Mehmet Ali Ateş ve Nejla Göktan; 4 yıldır devam eden “Hayat Çocuklar ile Renkli” sosyal sorumluluk projesine katkı koymaktan duyduğu mutluluğu ifade ettiler. Ateş; “Çocuk Hakları” her çalışmamızda rehberimiz olmuştur. GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü olarak çocukların yüksek yararı için kalıcı sonuçlara ulaşmak hedeflerinin arasında yer alan önemli noktalardan biri olduğunu belirtti.

Dr. Nimet Harmancı ise; Deliceırmak tarafından yürütülen “Hayat Çocuklar ile Renkli” sosyal sorumluluk projesinde başladığı günden itibaren yer almanın mutluluğunu ifade ederken; “21. yüzyılda sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenenlerin, toplumda duyarlı bireyler olarak nitelendirilirken, toplum adına bir soruna çözüm üretiyor olmanın gençler üzerindeki empati, fedakarlık, hayırseverlik, yaşam felsefesi, bir gruba ait hissetme ve toplumsal değerler gibi birçok farkındalık ve olumlu kişilik özelliklerinin öneminin üzerinde durmuştur.  Sosyal Sorumluluk anlamında birçok proje yürüttüklerini söyleyerek, öğrenciler üzerinde toplumsal farkındalık yarattıklarını vurguladı. GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Okul Öncesi Bölümü öğrencileri ile beraber toplumsal farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Hayat Çocuklar ile Renkli” sosyal sorumluluk projesinin dönem sonu etkinliğinin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, “Çocuklar Hayata Gülecek, Gelecek Değişecek” konsepti adı altında gerçekleşen etkinlikten duydukları mutlulukları dile getirirken, her zaman; her şekilde ihtiyacı olan tüm bireylere yönelik çalışmalar yapacaklarını ve böyle faydalı bir etkinlikte bulundukları için çok gurur duyduklarını söylediler.

Doç. Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak “Hayat Çocuklar ile Renkli” Sosyal Sorumluluk projesinin perde arkasında bulunan sponsorlarından başta GAÜ ve KAÜ olmak üzere, Serim Company, Halil Hamza Ayakkabıcılık, Pound Shop, Food for Fit, İleli Market ve Akpınar Pastanelerine sonsuz teşekkür ve minnettarlığını ifade etti.