İngiltere Kampüsüne Dev Kütüphane ve Kongre Merkezi

Haberler

GAÜ'DEN

İngiltere Kampüsüne Dev Kütüphane ve Kongre Merkezi

Girne Amerikan Üniversitesi Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi misyonu ile yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı akademik yılda eğitime açtığı İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampus dev kütüphane ve kongre merkezine kavuşuyor.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesinden yapılan açıklamada İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Kent, Bexley, Bromley, West Kent, Orpington, North West Kent, Mid Kent, Instute of Financial Services, Hilderstone, Hadlow üniversitelerin yer aldığı Kent şehrinde eğitime devam eden Canterbury Kampus akademik programlarının YÖK, YÖDAK ve İngiltere Ulusal Akreditasyon ve Yükseköğretimi Denetleme Kurulları BAC ile UK NARIC tarafından resmen tanındığı ifade edilerek Girne Amerikan Üniversitesi Türk uyruklu öğrencilerinin Hazırlık Okulu ve dönemsel eğitimlerinin Canterbury Kampüs’te sürdürmelerinin YÖK tarafından onaylandığı vurgulandı.
“3000 metrekarelik Kütüphane ve Kongre Merkezi Yeni akademik Yılda Hizmette”

İngiltere üniversiteleri arasında akademik programları ve fiziki yapısı ile büyümeye devam eden Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampus bünyesinde yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci kullanımına sunulacak Kütüphane ve Kongre Merkezinin ayrıca İngiltere’nin en büyük katedrali Canterbury Cathedral kompleksine komşu olduğu ifade edilerek merkezin Kent şehrinin kültürel ve bilimsel hayatına da hizmet vereceği vurgulandı.
“Kongre Merkezi , Konser ve Sergi Salonları ile Kültür ve Sanatın Çekim Merkezi Olacak”

Kütüphane, Dijital Kütüphane Cylibrary, Kongre ve Seminer salonları, Sergi ve Konser alanları ile Kongre Merkezinin bölgenin kültür ve sanat merkezi olacağının da altının çizildiği açıklamada seminer, kongre, konser ve sergi salonlarının Kongre Merkezinin 4. katında yer alacağı belirtilerek en son teknoloji altyapısı ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Cylibrary veri tabanını kullanarak öğrencilerine bine yakın üniversitenin dijital kütüphanelerinde yer alan bilgilere ulaşam hizmeti sunacak Cylibrary’nin ise 3. katta hizmet vereceği ifade edildi.
“Öğrenci Araştırma ve Dinlenme Alanları da Yer Alacak”

Kütüphane ve Kongre Merkezi bünyesinde araştırma bölümleri yanında gerektiğinde küçülüp büyüyen mekanlardan oluşan Multipurpose Hall ve öğrenci sosyal aktiviteler ile zaman geçireceği dinlenme alanları Student Union’un da yer alacağının ifade edildiği açıklamada Girne Amerikan üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampus akademik programları ile ilgili detaylı bilgiye www.gauc.org.uk web adresinden ulaşılabileceği belirtildi.