ÜNLÜ OYUNCU HAZAL FİLİZ KÜÇÜKKÖSE, GAÜ 2018 BAHAR ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA SÖYLEŞİ ...

Haberler

GAÜ'DEN

ÜNLÜ OYUNCU HAZAL FİLİZ KÜÇÜKKÖSE, GAÜ 2018 BAHAR ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA SÖYLEŞİ ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2018 Bahar şenlikleri kapsamında hayranları ile bir araya gelen Türkiye’nin sevilen oyuncularından Hazal Filiz Küçükköse, GAÜ öğrencilerine hayat hikayesini anlattı.

Küçükköse söyleşisinde salonu dolduran GAÜ öğrencileri, oyuncu hakkında merak ettikleri soruları sorarken, hayalinde oyunculuk olan öğrenciler, Hazal’ın deneyimlerini dinledi.

Hazal Filiz Küçükköse söyleşisinde şunları söyledi; 

“Girne Amerikan Üniversitesi’nde İnanılmaz; çok genç ve çok dinamik bir enerji var. Her ne kadar zor olsa da sınavlar falan; bu ortamı görünce, üniversiteyi çok özlediğimi farkettim. Öğrenciler bu günlerin kıymetini bilsin. Üniversite zamanlarımda da tiyatroyla ilgileniyordum aslında. O yıllarda “Deniz Yıldızı” dizisinden çağırıldım. Çok farklı birşey dizi, tiyatro gibi değil. Çok alanınız yok, kamera çok yakınınızda ve yaptığınız her hareketi kaydediyor dolayısıyla özgür değilsiniz. Bütün duyguları kontrol etmek zorundasınız böyle olunca alanınızı kısıtlamış oluyorsunuz. Ben ilk dizi tecrübemde, seçmelere katıldım 12 konservatuvarlı kızlar arasından seçildim ve ertesi gün bana setin var dediler ve 3. Günde kendimi sette 20 bölüm senaryoyla buldum.”

Küçükköse: “Tiyatroya dönmeyi çok istiyorum ama bunun için çok güzel bir zaman lazım”

“Seti sette öğrendim, kameranın neresine bakılır, biriyle nasıl telefonda konuşuyormuş gibi yaparsın bunları sette öğrendim ve ilk dizim olan Deniz Yıldızı benim için bir okuldu aslında. En son yapımım “Mehmet Bir Cihan Fatihi” bir dönem dizisinde oynamak kendi içinde çok büyük bir farklılık. Çünkü normal konuşma dilinin dışında bir dil kullanılıyor. Vücut dili başka, kostümlerin yaşattığı ruhsal ağırlıklar başka, o kostümü giyince o ruha bürünüyorsun. Tiyatroya dönmeyi çok istiyorum ama bunun için çok güzel bir zaman lazım. Ekran önünde oynarken tiyatro yapabilmek çok zor.Çok yoğun çalışma temposu var dizinin.”

Küçükköse: “Şuan Yeni Bir Projem Yok”

“İşimi çok seviyorum; dolasıyla severek yaptığımı düşündüğüm için daha güzel yerlere gelebileceğime inanıyorum. Bunun için çabalıyorum. Şuan yeni bir projem yok ancak güzel bir tatil planım var. Ama dinlendikten sonra yeni projeler düşüneceğim.”

Küçükköse: “Kıbrıs’ın çok eğlenceli farklı bir havası var”

Kıbrıs’ın çok eğlenceli farklı bir havası var. Mükemmel bir denizi var. Kıbrıs’ın geleneksel bir havası var. Kıbrıs aksanı çok hoşuma gidiyor. Kıbrıslı arkadaşım var onun benimle hep kendi aksanıyla konuşmasını istiyorum. 2016 yılında Kıbrıs magazininde en iyi yardımcı oyuncu ödülünü aldım.”

Küçükköse: “Bir hayat amacımız vardır ve onu keşfetmemiz gerekir.”

Eğitimimle ilgili olan süreçte beni ayakta tutan ‘’azmim’’ oldu. Bir hayat amacımız vardır ve onu keşfetmemiz gerekir. Ben oyunculuğa geçtiğim de buna karşı büyük bir azmim vardı. Evet eğitim hayatımda yarım kalmışlıklar olabilir ancak, ailem hep arkamda durdu. Okurken tekrar sınava girmek yanı sıra oyunculuk eğitimi almak. Bunlar hep bir riskti ve ben bu riski göze aldım.  Oyunculuk için çok emek verdim. Şehir değiştirdim ve sevmeseydim gerçekten bunu yapamazdım. Yaptığım mesleğe olan aşkım olmasa bu katlanılacak bir şey değil gerçekten.

Küçükköse: “Rol aldığım diziler de beni en çok etkileyen karakter  ‘’Kara Sevda ‘’ dizisinde ki ‘’Zeynep’’ karakteri oldu”

Diziler de aldığım roller gerçek hayatta karşıma çıkıyor. Verilen rol gereği o karakteri ete kemiğe büründürüyorum. Dolayısıyla bu benim. Ancak seyirci samimi bulduğu için gerçekten inanıyor. Negatifin içinde pozitif bir iş var diyebiliriz. Canlandırdığım karakterlerle ortak yönlerim var. Örneğin; Kara Sevda dizisinde canlandırdığım ‘’Zeynep’’ karakterinde Zeynep hırslı ve ben de hırslı bir insanım. Rol aldığım diziler de beni en çok etkileyen karakter  ‘’Kara Sevda ‘’ dizisinde ki ‘’Zeynep’’ karakteri oldu şüphesiz.