GAÜ DRAMA VE OYUNCULUK BÖLÜMÜ’NÜN ANKARA ÇIKARMASI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ DRAMA VE OYUNCULUK BÖLÜMÜ’NÜN ANKARA ÇIKARMASI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü geçtiğimiz günlerde iki oyun ve beş temsil ile Ankara’ya damgasını vurdu.

GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü,   Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen, 25 – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılan   14.  Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ne, Nedim Buğral’ın  yazdığı, Osman Ateş’in yönettiği  Ormandaki Sürpriz adlı çocuk oyunu ile katıldı.

Yönetmen Yardımcılığını Kurtuluş Altaylı’nın yaptığı oyunda, Dekor Tasarım  Ali Moda’ya, Müzik-Ses-Efekt Osman Ateş’e ait.  Ormandaki Sürpriz’ de   Alina Moraru, Aysel Açelya Bükülmez, Bahar Seviş, Gözdem Şahinler, Ali Moda, Yunus Kaya ve Kurtuluş Altaylı oyuncu olarak görev aldı.

Oyun 29 – 30 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu Ziraat Sahnesi’nde günde iki kez olmak üzere toplam dört kez Ankaralı küçük seyircilerle buluştu.

29 Nisan 2018 Pazar günü yapılan ikinci temsile oyunun yazarı Nedim Buğral da katıldı. Oyun sonrasında Buğral, “ Oyunu çok başarlılı bulduğunu, hatta metni yeniden yazacağını ve bu yeni metinde  bu rejiden yararlanacağını” ifade etti.

Drama ve Oyunculuk Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Levent Suner’in yönettiği, İtalyan Yazar Dario Fo’nun yazdığı Kadın Oyunları da 25 Nisan 2018 Çarşamba akşamı  Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Bölümü’nde sergilendi.

Festival sonrasında açıklamada bulunan Bölüm Başkanı Levent Suner “ Hem DTCF Tiyatro Bölümü’nde hem de Ankara Devlet Tiyatrosu’nun düzenlediği uluslararası bir festivalde Gaü Ailesi olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu, 14 yıldır yapılan bu uluslararası festivalde  daha önce  hiçbir Oyunculuk Bölümü’nün yer almadığını  ve bir ilki başararak Gaü Drama  ve Oyunculuk Bölümü’nün bu festivale katıldığını  ifade etti ve bu gibi festivallare bundan sonra da katılacaklarını söyledi.