GAÜ'DE "DÜNYA ASTIM GÜNÜ" SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'DE "DÜNYA ASTIM GÜNÜ" SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eczacılık Fakültesi, Farmakolaji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet İsbir Dünya Astım günü ile ilgili seminer düzenledi.

Mayıs ayının ilk Salı’sı olarak kabul edilen Dünya Astım Günü kapsamında, Girne Amerikan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet İsbir, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine astım hastalığı, saman nezlesi ve tedavisi hakkında seminer verdi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eczacılık Fakültesi, Farmakolaji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet İşbir, en sık görülen kronik hastalıkların başında “Astım” hastalığının geldiğini belirterek şöyle konuştu; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından, her yılın Mayıs ayının ilk Salı günü Dünya Astım Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya Astım Günü olarak kutlanmasının amacı; toplumun astım hastalığı ve bu hastalığın sebepleri ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanmasıdır. Bir başka ifade ile astım konusunda bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Dünyada milyonlarca insanı etkileyen Astım rahatsızlığı tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük yakınmaları ile kendini gösteren kronik bir solunum yolu hastalığıdır” dedi.