GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI EMI GİRİŞİMCİLİK VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ’NDE ...

Haberler

GAÜ'DEN

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI EMI GİRİŞİMCİLİK VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ’NDE ...

27-29 Nisan 2018 tarihinde Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde, Lefkoşa’da Nişantaşı Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve 200’ün üzerinde akademisyenin katıldığı Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde GAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümmü Altan Bayraktar ve GAÜ Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Araştırma Görevlisi, İletişim ve Medya Yönetimi doktora öğrencisi Gülay Asit, Girne Amerikan Üniversitesi’ni temsil etti.

‘Medya Okuryazarlığı Araştırması ve Girne Amerikan Üniversitesi’nde Bir Uygulama’ (Research on Media Literacy and A Study at Girne American University) başlıklı bir bildiri sunan Yrd. Doç. Dr. Ümmü Altan Bayraktar ve ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Medyasında Etik Sorunsalı: Kürtaj Davası Haberleri Örneği’ başlıklı sunumu ile Araştırma Görevlisi Gülay Asit, ayrıca katıldıkları farklı oturumlarda sunulan bildiriler arasında ‘alanında en iyi bildiri ödülü’ne layık görüldüler. Bayraktar, GAÜ Medya Koordinatörlüğü çatısı altında gerçekleştirdiği ve medya okuryazarlığı ve eğitimi konusunda Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin bilgi ve algılarının ortaya çıkarılması ve medya okuryazarlık düzeylerinin ölçümlenmesi aynı zamanda farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı çalışmasında, K.K.T.C’de medya okuryazarlığı eğitimi ile ilgili yıllardan beri devam eden sorunları da gündeme getirerek, özellikle medya okuryazarlığı derslerinin yaygınlaştırılması ve medya okuryazarlığı eğitiminin gelişen teknolojiye ve yaşam şartlarına bağlı olarak ortaya çıkan yeni okuryazarlık türlerini kapsayıcı, sistematik olarak ele alınmasının gerekliliği konusuna değindi. Medya okuryazarlığına yönelik akademik ilginin ve uzman sayısının ve niteliğinin arttırılması ve bu ilginin canlı tutulması gerekliliği konusunda da önerilerde bulundu.

GAÜ Araştırma Görevlisi Gülay Asit, K.K.T.C’de yakın zamanda sonuçlanan ‘Kürtaj Davası’ ile ilgili olarak medyada yer alan haberlerin mesleki etik kodlar çerçevesinde değerlendirildiği çalışmasında, KKTC medyası ve etik ihlaller konusunda önemli çıkarımlarda bulundu.