GAÜ AKADEMİSYENİ YRD. DOÇ. DR. SÖNMEZ’DEN, ULUSLARARASI MAKALE

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENİ YRD. DOÇ. DR. SÖNMEZ’DEN, ULUSLARARASI MAKALE

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Eğitim  Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği  Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suzan Sönmez`in "Türkiye`de ortaöğretimde biyoloji öğretiminde yapılan ders içerikleri çalışmalarının değerlendirilmesi " adlı makalesi uluslararası hakemli dergi Asos Journal The Journal of Academic Social Science`ın 69. sayısında yayımlandı.

Sönmez makalesi ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkelerin eğitimde en önemli hedeflerinden birisinin, gelişen dünyada ve teknolojideki meydana gelen yenilikleri takip edebilen, ülkesine yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Sönmez, Biyoloji müfredatında sürekli bir değişim olduğunu ifade ettiği açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Bu değişikliklerden bazıları siyasiler tarafından partilerinin eğitim politikalarına paralel gerçekleşirken, bazıları da o dönemki eğitimden sorumlu bürokratların insiyatifi olarak yapılmıştır. Bu çalışmada, Türkiye’de biyoloji eğitiminde yapılan program geliştirme çalışmaları incelenmektedir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, Türkiye’de Cumhuriyet ilanından önce biyoloji eğitiminin başlangıcı ele alınmıştır. İkinci bölüm ise Cumhuriyeti ilanından sonraki süreçte sürekli değişen eğitim sistemi ile ortaöğretimde uygulanan biyoloji derslerinin öğretim programında gerçekleştirilen düzenlemelerinin araştırmasını içermektedir. Son olarak, günümüz biyoloji eğitiminin olumlu ve olumsuz yönlerinin değerlendirilmesi yapılmaktadır” dedi.