CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI, GAÜ 5. TİYATRO GÜNLERİNE ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI

Haberler

GAÜ'DEN

CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI, GAÜ 5. TİYATRO GÜNLERİNE ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI

Girne Amerikan Üniversitesi , sahne Sanatları Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü ve ASEL işbirliğinde düzenlenen GAÜ 5. Tiyatro Günleri karpsamında sahne alan “Sanat” tiyatro oyununa, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı katılım gösterdi.

GAÜ tarafından bu yıl 5’.si düzenlenen, Citroen, TeknoGold ve Mitsubishi Ana Sponsorluğunda ki Tiyatro günlerinin Konaklama Sponsorluğunu, Le Chateau Lambousa Hotel, İletişim Sponsorluğunu Telsim, Bronz Sponsorluğu Berberoğlu Kitapevi, Medya Sponsorluğunu ise, Energy Türk Fm üstleniyor.

Halkın ve GAÜ ailesininde yoğun katılım gösterdiği “Sanat” oyununda ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Eşi Meral Akıncı ile birlikte, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ile Turizim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel’de katılım gösterdi.

Tiyatronun bitiminde açıklamada bulunan Cumhurbaşkaı Akıncı, GAÜ 5. Tiyatro Günlerinden hepbirlikte bulunmaktan duyduğu sevinci belirterek, “Bu akşam ki oyunda, kimi anlarda güldük; kimi anlarda yoğun olarak düşündük. Pek çok mesajlar alarak ayrılıyoruz bu akşam. Bu oyunun karakterlerinden olan Ivon gibi diliyorum ki; hepimiz her zaman iyilikten doğruluktan demokrasiden ve sanattan  yana olalım” dedi. 

GAÜ Spectrum Hall’de sahnelenen ve yoğun bir seyirci kitlesinin katıldığı “Sanat” tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.
 
Tiyatronun Usta İsimleri Cihan Ünal , Can Gürzap ve Mutlu Güney Gau Tv’ye Açıklamalarda Bulundu

Usta oyuncu Cihan Ünal oyun sonrasında yaptığı açıklamada, “Burada olmaktan, burada oynamaktan dolayı çok mutluyum. “Sanat” tiyatro oyunu 20 yıl önce yazılmış ve o dönem hem Paris’te hemde İngiltere’de özellikle bütün Avrupa’da oynandı ama Paris ve Londra temsilleri çok sükse yaptı. Hatta 5 seneye yakın oyun devam etti. Fransa’da Moliere, Londra’da Olivier ödülünü aldı. Çok entellektüel ve akıllıca yazılmış. ‘20 yıl önce sevgili , rahmetli büyük sanatçı Cüneyt Türel ile birlikte oynamıştık. Onun anısına bu oyunu yapmak istedik ve tekrarladık.”
Ünal konuşmasının devamında, “Tiyatro oyuncusu olmak için çok çalışmak gerekir. Birincisi yetenek olacak. Bazıları der ki ‘’benim evladım çok iyi taklit yapar. Taklit değildir tiyatro, tiyatro bir gerçektir ve başka birşeydir. Taklit etme yeteneği bir sanat değildir bence. Ama tiyatro için bir yetenek olmalıdır. Burada bazı arkadaşlar ünlü olmaya özeniyorlar. Ünlü olabilmek içinde tiyatro okulunu basamak olarak kullanıp televizyonlara geçmek gerekir. Bu yüzden meşakatli bir yoldur ve çok çalışmak gerekir.” Diye belirtti.

Mutlu Güney ise yaptığı açıklamada, “20 yıl önce Can Gürzap, Cihan Ünal ve Cüneyt Türel oynamışlardı. Cüneyt abimiz vefat ettikten sonra 20 yıl sonra yerine beni seçtiler. Cihan Ünal ve Can Gürzap benim hocalarımdır. Bu benim ikinci Yasmina Reza oyunum. Daha önce Ahmet Levendoğlu ile beraber “Yaşamın 3 Yüzü” oyununda oynadım. Oyun güzel bir oyun kara mizah da var her şey var içinde. Çok eğlenceli çok düşündürücü gülümsetici bir oyun.”
Güney konuşmasının devamında tiyatrocu olmak isteyen tiyatroya gönül veren kişilere, “Tiyatro 6.sanat dalı olarak bilinir güzel sanatlarda. Başta yer alan 5 ana sanat dalı hakkında mutlaka birazcık bilgileri olmalılar. Resim, edebiyat, mimari, fonetik(bale ve opera) sonrasında tiyatro ve sinema yer alır. Tiyatro ile ilgilenenler sinemayı daha rahat yapar. Onun için bu 5 ana sanat dalını oldukça iyi bir şekilde öğrenmeleri gerekiyor. Alt yapıyı kuvvetlendirdikten sonra ve tekniklerini de geliştirdikten sonra kimse tutamaz. “ dedi.