GAÜ Küresel Eğitimin Kapılarını Açıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Küresel Eğitimin Kapılarını Açıyor

GAÜ Öğrencileri Lisans Eğitimlerinin 2 Yılına Kanada’da Devam Edecek

Girne Amerikan Üniversitesi “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile İngiltere yerleşkesi Canterbury ve Asya Pasifik yerleşkesi Singapur Kampüsünün eğitime başlamasının ardından Kuzey Amerika yükseköğretimine yön verecek akademik işbirliği anlaşmalarına imza atıyor. KKTC ve yükseköğretim yapısı ile üniversite sistemini 3 kıtaya yaydığı kampüsler ve uluslararası 116 üniversite ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile 25 yıldır dünyaya tanıtan GAÜ son olarak Kanada’nın önemli üniversitelerinden merkezi Toronto’da bulunan Centennial College Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Akademik işbirliği, akademisyen ve öğrenci değişim programı yanında ortak bilimsel projeleri de gerçekleştirecek anlaşmaya GAÜ adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi imza koydu. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Başkanlık Ofisinde gerçekleşen imza törenine Centennial College Üniversitesi adına Başkan Yardımcısı Renee Kenny katılırken törende GAÜ Rektör Yardımcılarından Doç. Dr. Sadık Ülker de hazır bulundu.

Akademik işbirliği anlaşması imza töreni ardında GAÜ TV Aktüel haber programının sorularını cevaplayan Centennial College Üniversitesi Başkan Yardımcısı Renee Kenny ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi önemli açıklamalarda bulundular.
Kenny : “Gelecek ve Kariyer Seçiminde Kıtalar Arası Kampüsleri ile GAÜ Doğru Tercih”

Centennial College Üniversitesi Başkan Yardımcısı Renee Kenny konuyla ilgili yaptığı açıklamada üniversite olarak GAÜ’yü tercih etmelerinde GAÜ diplomasının tüm dünyada geçerli ve onaylı olması olduğunu belirtti. Ayrıca kıtalar arası GAÜ kampüslerinin öğrencilerin gelecek ve kariyerlerinde doğru tercih olmasının önemine de işaret eden Kenny, akademik işbirliği anlaşması ile önemli projelerin hayata geçeceğini ifade etti. Farklı kültürleri tanıyarak yükseköğretimi tamamlamanın bireysel gelişimde önemine de işaret eden Kenny, Kuzey Kıbrıs’ı yakından tanımaktan mutlu olduklarını belirterek GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’ten etkilendiklerini söyledi.
Vehbi : “GAÜ Öğrencileri Eğitimlerinin Son İki Yılına Kanada’da Devam Edecek”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Asım Vehbi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Centennial College Üniversitesi’nin 14 bin öğrencisi ile Kanada’nın köklü üniversitelerinden biri olduğunu belirterek üniversite yetkililerinin GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury akademik programlarından devam edecek Kanadalı öğrencilere sunulan çift diploma fırsatı ve turizm eğitimi ile ilgili TEDQUAL denkliği ile akademik program ve projelerden çok etkilendiklerini vurgulayarak GAÜ’nün turizm eğitiminde dünyanın sayılı üniversitelerinde bulunan TEDQUAL denkliğine sahip olduğunun altını çizdi.

GAÜ’nün özelde kendi öğrencilşerine genelde ise akademik işbirliği yaptığı diğer üniversitelerde yükseköğretimlerini sürdüren öğrencilere küresel eğitimin kapılarını açtığına işaret eden Vehbi, imzalanan anlaşma ile GAÜ öğreniclerinin eğitimlerinin son iki yılına Kanada’da devam edebileceklerini belirterek Kanadalı öğrencilerin ise eğtimlerinin son iki yıllarına Karmi Kampüs ve kıtalar arası GAÜ kampüslerinde devam edeceklerini ifade etti.

GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile Kuzey Amerika yükseköğretimine imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile katkı koymaya başladığını da sözlerine ekleyen Vehbi, KKTC ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretim yapısının imzalanan akademik işbirliği anlaşmaları ile dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından tanınmasının önemine vurgu yaptı.