GAÜ İLE CİHAT ŞENER SEMİNERİNE, BOLU VE DÜZCE İLLERİNDEN 1000’İN ÜZERİNDE KATILIM

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İLE CİHAT ŞENER SEMİNERİNE, BOLU VE DÜZCE İLLERİNDEN 1000’İN ÜZERİNDE KATILIM

GAÜ İLE CİHAT ŞENER SEMİNERLERİ 28-29-30 MART’TA OSMANİYE, ADANA VE MERSİN İLLERİNDE DEVAM EDECEK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye genelinde, Eğitimci-Yazar Cihat Şener ile; üniversite adaylarına yönelik, düzenlediği, “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem” konulu seminer dizisine, Bolu ve Düzce illeri ile devam etti.

Bolu’da gerçekleşen Cihat Şener ile “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem” konulu seminere, öğrenciler ve öğretmenlerin yanısıra, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Güldemir de katılım gösterdi. Düzce ilindeki seminer ise, Düzce Kültür Anadolu ve Fen Lisesi İşbirliğinde, yoğun katılım ile Pelemir Otelde gerçekleşti.

Seminer sonunda açıklamada bulunan GAÜ Marketing Koordinatörü Leyla Biçer, Cihat Şener ile “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem” konulu seminer dizisinin Türkiye çapında toplamda 20’nin üzerinde ilde gerçekleştireceklerini belirterek, Bolu ve Düzce’de gerçekleştirmiş oldukları seminerlere, üniversite adaylarının yoğun ilgi gösterdiğini ve 1000’in üzerinde katılım sağlandığını ifade etti. Biçer açıklamasının devamında ise;

“Bu bir ekip işidir. Bolu’da gerçekleştirdiğimiz etkinliğe öğrencilerin ve rehber öğretmenlerinin ilgisi gayet yüksekti.  Bolu, gördüğüm kadarıyla eğitime önem veren illerimizden biri. Bu anlamda bizim için çok sevindirici bir durum.  Hem Bolu hem de Düzce’den birçok öğrencimiz var. Söz konusu öğrenci sayımızı biraz daha yukarı çekmek istiyoruz. Özellikle Girne- Amerikan Üniversitesi ile kardeş üniversitemiz Kıbrıs-Amerikan üniversitesini Bolulu öğrencilerin tanımalarını çok istiyoruz. Kıbrıs ile ilgili önyargıları aslında çoktan kırdık. Bizi ziyaret eden rehber öğretmenler bunu her fırsatta ifade ediyorlar. Bu anlamda çok güzel dönüşler alıyoruz kendilerinden. Bugün – Hayır, ben Kıbrıs’ta okumam- diyen öğrenciler bile Üniversiteyi tanıtım sunumundan ve Cihat Hocamızın konuşmalarından inanılmaz etkilendiler.  Öğrenci bir seçim yaparken sadece bir Üniversitenin adına değil, O üniversitenin neler sunduğuna kesinlikle bakmalı. Uluslararası yönü güçlü bir Üniversite mi? , Dünya’da geçerli bir diploması mı var? Kaç ülkeden öğrenci profili var? Sunduğu programlar hangileridir? Bir çeşitliliği var mı? Mezun olduktan sonra mezunlarınızın da iş bulma oranı nedir? Çünkü bir Üniversitenin mezunu olduktan sonra o Üniversite mezunlarının iş bulma oranı o üniversitenin kalitesiyle doğru orantılıdır. Akademisyenlerin kalitesi ile öğrencilere sağlanan olanaklar bu aşamada karşımıza çıkar. Bir Kampüs Üniversitesi midir? Konaklama yeri var mıdır? Bütün bunlar bir araya geldiğinde Global bir üniversite imajı ya da fikri verir. Nitekim biz uluslararası anlamda 7 kampüsümüz olan ve 135 ülkeden öğrenci barındıran, 40 ayrı ülkeden de öğretim üyesi barındıran bir üniversiteyiz. O yüzden biz Kıbrıs’ın tek Global Üniversitesi kimliğini taşıyan Üniversitesi olduğumuzu söylüyoruz. Çünkü hem Kıbrıs’ta hem de Türkiye’de 7 tane Kampüsü olan bir Üniversite yok. Dolayısıyla biz kendi öğrencimize 7 yıla kadar kesintisiz burs imkânı sunan ve 7 Kampüsü olan Global bir üniversiteyiz. Önümüzdeki dönemde birkaç ülke de daha kampüs açma girişimimiz olacak” dedi.

GAÜ ile Cihat Şener Seminerleri 28-29-30 Mart’ta, Osmaniye, Adana ve Mersin İlleri ile Devam Edecek

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise, GAÜ ile Cihat Şener Seminerleri’nin, 28-29-30 Mart tarihlerinde sırasıyla, Osmaniye, Adasna ve Mersin ilerinde gerçekleşeceği ifade edildi.