GAÜ’DEN HAVACILIK ALANINDA İKİ BÜYÜK MÜJDE

GAÜ’DEN HAVACILIK ALANINDA İKİ BÜYÜK MÜJDE

GAÜ UHA, SHGM’DEN UÇUŞ EĞİTİMİ ONA BELGESİNİ ALDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), havacılık alanında yapmış olduğu büyük atılımlara devam ediyor.

GAÜ Filosuna, 1 adet daha DA 40 Eğitim Uçağı Ekledi

GAÜ bünyesinde, İstanbul’da hizmet veren GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı; Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesini (ATO – Approved Training Organization) alarak, KKTC merkezli ve onaylı, ilk uçuş okulu ünvanını kazandı. Bunun yanında, bünyesinde bulunan 2 adet DA 20, 1 adet DA 40, 1 Adet Cessna 172’ye ilave olarak; 1 adet daha DA 40 ‘ı da filosuna ekledi.

Akpınar: “Sıradaki Hedefimiz, Havayolu Oluşumu”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, UHA’yı tebrik ederek, alınan yetkinin, tüm GAÜ ailesi ile Havacılık ve pilotaj öğrencilerine hayırlı olmasını diledi. Akpınar, adım adım Havacılık ve Pilotaj eğitiminde öncü kurumlar arasında yerlerini almaya başladıklarını ifade ettiği açıklamasında, sıradaki hedeflerinin, havayolu oluşumu olduğunu müjdeledi.