GAÜ 12. LİSELERARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 12. LİSELERARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin dört bir yanından lise öğrencilerini sinemaya teşvik etmek ve bu alanda başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  12. Liselerarası Kısa Film Yarışması başvuruları başladı.

Başladığı günden bu yana gençlerin problemlerini, zevklerini, umutlarını, hayallerini, geleceğe dair endişe ve planlarını; kısacası kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabilmeleri adına ciddi ve profesyonel bir platform oluşturan GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması‘nın bu yıl 12. si gerçekleştirilecek.

KKTC ve TC’den tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya adaylar; 10 dakikayı aşmayan kurmaca filmler ile katılabilecek. Şartlara uygun olarak belirlenen filmler, halk oylaması ve  sektörün profesyonelleri tarafından oluşturulacak jüri tarafından oylanacak, Nisan ayı içerisinde yapılacak ödül töreni ile duyurulacaktır.

Yarışmada dereceye girenler Birincilik Ödülü:GAU Moldova Amerikan Üniversitesi Kampüsünde %100 İngilizce Hazırlık Eğitim Bursu (1 yıl) ve 3000 TL para ödülü, İkincilik Ödülü: GAU Moldova Amerikan Üniversitesi Kampüsünde %100 İngilizce Hazırlık Eğitim Bursu (1 yıl) ve 2000 TL para ödülü, Üçüncülük Ödülü: GAU Moldova Amerikan Üniversitesi Kampüsünde %100 İngilizce Hazırlık Eğitim Bursu (1 yıl) ve 1500 TL para ödülü.

Son Başvuru 15 Nisan 2018!

Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi, 15 Nisan 2018’dir. 15 Nisan 2017 tarihine kadar online başvuru formunun ve filmin http://yarismalar.gau.edu.tr adresinden online olarak yüklenmesi gerekmektedir. Ardından web sitesi üzerinden halk oylaması gerçekleştirilecektir. Halk oylaması puanlamanın  %30’unu  jüri değerlendirmesi % 70 ‘ini oluşturacaktır.