GAÜ ÖĞRENCİLERİ, MOLDOVA’DA ALDIKLARI ARA DÖNEM DERSLERİNİ TAMAMLADI

GAÜ ÖĞRENCİLERİ, MOLDOVA’DA ALDIKLARI ARA DÖNEM DERSLERİNİ TAMAMLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yurt dışı kampüsü ve kardeş üniversitesi Moldova Amerikan Üniversitesi (AUM) bünyesinde, ara dönem derslerini tamamlayan GAÜ öğrencileri, aynı zamanda farklı bir kültür ve ülkede yaşamayı deneyimleyerek, kişisel anlamda kendilerini bir üst seviyeye taşıdı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Uluslararası Kampüsler Sorumlusu Bülent Arslan, GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde Mühendislik, Mimarlık, Siyasal Bilimler ve Havacılık Yüksekokulda eğitim gören 100’e yakın öğrencinin 2 hafta boyunca GAÜ’nün kardeş üniversitesi olan Moldova Amerikan Üniversitesi bünyesinde ders aldıklarını belirtti. Öğrencilerin yanında, toplamda 7 akademisyenin de katıldığı ara dönem programı dahilinde her öğrencinin 2 ders aldığını ifade eden Arslan, öğrencilerin aldıkları derslerin yanında, ülkenin tarihi ve kültürel yerlerinide gezme şansı bulduklarını bildirdi. Arslan, program sayesinde öğrencilerin; hem yurtdışına çıkmış olmaktan, hemde kısa sürede 2 ders almış olmaktan dolayı memnun kaldıklarını belirterek, GAÜ’nün yurtdışı programlarına olan ilgininde giderek arttığını vurguladı.