MEKAN VE ZAMANI İFADE DİLİ OLARAK "MINIATECTURE" KİTABI YAYINLANDI

Haberler

GAÜ'DEN

MEKAN VE ZAMANI İFADE DİLİ OLARAK "MINIATECTURE" KİTABI YAYINLANDI

GAÜ MİMARLIK BÖLÜMÜNDEN YARATICI BİR KİTAP

 Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Hossein Sadri ve Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri editörlüğünde ve 25 mimarlık öğrencisinin çalışmasını içeren "Miniatecture: Transition Town Design" kitabı yayınlandı.

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, kitabın, Habitat Araştırma Merkezi’nin yayını olarak Amerika`da basıldığını belirtti. Sadri açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

 “Kitap içeriğinde, Asya menşeli resim tekniği olarak geleneksel minyatür tekniğinin; yaratıcı ve yenilikçi bir yöntemle mimari anlatım diline dönüştürülmesi ve kullanımıyla ilgili bilgiler yer almaktadır. Kitap içerisinde, GAÜ mimarlık bölümü öğrencilerinin yaptıkları örnek çalışmaları içermektedir. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile yürüttüğümüz Güz dönemi boyunca gerçekleşmiş olan mimari tasarım stüdyosu çerçevesinde "Geçiş Kenti" başlıklı tasarım çalışmaları konu alındı. Bu tasarımların ifadeleri ve sunumları için klasik mimari anlatım tekniklerine ilaveten yeni tekniklerin denemeleri gerçekleşti. Bunlardan biri minyatür tekniğiyle; sadece mekanı değil, zamanın da ifade edilebildiği bir ifade dilinin gelişimi oldu. Stüdyonun konusuyla da alakalı olarak zamanın tasarımının önemine dikkat çeken bu çalışma, Ocak 2018’de Girne Amerikan Üniversitesi`nde sergilendikten sonra uluslararası bir kitap olarak yayınlandı” dedi.