GAÜ, GOOGLE KODLAMA YARIŞMASI ÖN ELEMELERİNİ KIBRIS’A TAŞIYOR

GAÜ, GOOGLE KODLAMA YARIŞMASI ÖN ELEMELERİNİ KIBRIS’A TAŞIYOR

Google Hash Code yarışması ön elemeleri Kuzey Kıbrıs’ta ikinci kez Girne Ameirkan Üniversitesi (GAÜ) evsahipliğinde yapılıyor. 1 Mart’ta yapılacak yarışmada katılımcılar Google’da çalışan mühendislerin çözmeye çalıştığı gerçek problemleri çözmeye çalışacaklar.

Ön elemede en yüksek puanı toplayan takımlar Nisan ayında Google Dublin-Irlanda Ofisine davet edilecek ve düzenlenen Finallerde yarışacaklar. Yarışmaya kayıtlar 20 Şubata kadar devam edecektir.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs`ta yaşayan bilgisayar programcısı gençler ve profesyönelleri dünyayla buluşturacak etkinliğe kayıtların ücretsiz olduğu, bilgisayar programlama dillerinden birine hakim tüm mühendislik öğrencileri ve profesyonellerin katılımına açık olarak gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca, yarışmaya katılmak isteyenlerin; 2, 3 veya 4 kişilik takımlar kurmaları gerektiği vurgulandı.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve kayıt detayları code.gau.edu.tr adresinde verilmektedir.