Havacılık Sektörü GAÜ’de Tartışılacak

Haberler

GAÜ'DEN

Havacılık Sektörü GAÜ’de Tartışılacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus, Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği tarafından düzenlenecek “CTVAA’nın 2. Kuruluş Yıl, Online Uçuşlar ve Havacılık Nereye Gidiyor?” konulu panele ev sahipliği yapacak.

Karmi Kampus batı kısmında Millenium Kompleks Senato Kpngre Salonunda 20 Haziran 2010, Pazar günü saat 09.30 başlayacak panel 16.00’de sona erecek ve halka açık olacak.

Havacılık sektörü ile ilgili önemli konukları ve konuşmacıları bir araya getirecek “CTVAA’nın 2. Kuruluş Yıl, Online Uçuşlar ve Havacılık Nereye Gidiyor?” konulu panel GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

GAÜ TV’den canlı olarak yayınlanan ve Simge Özekler tarafından sunulan Aktüel Haber programına katılan Hava Trafik Kontrolleri Derneği Başkanı ve Kıbrıs Türk Sanal Havacılık Derneği Genel Başkanı İzzet Derkan ve GAÜ Havacılık kulubü kurucu başkanı Onur Demirci konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.
“Sanal Havacılık Derneği Dünyada Tek, Karmi Kampus Havacılığın Sesi Oldu.”

Başarıya ulaşmak için paylaşımın gerekli olduğunu belirten Derkan iyi bir liderin paylaşımcı olarak eleman yetiştirmesi gerektiğini vurguladı. 20 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan panelin sanal havacılığa ilgi duyan herkesin dinlemesi gerektiğini düşündüğünü ve çok yararlı sunumların gerçekleşeceğini belirten Derkan, paraşüt atlamaları ile başlayacak olan panele çok önemli isimlerin katılacağını söyledi.

Hava Kontrollerinin doyuma ulaşmadan doyumsuzluğa ulaşmalarının sanal havacılık faaliyetlerini arttırdığının altını da çizen Derkan, GAÜ’nün sağladığı imkanlar ve bünyesindeki akademik faaliyet ve bölümlerle havacılık sektörünün sesi olduğunu vurguladı
“Atlas Jet ve Pegasus Yetkilileri de Katılacak”

Simulasyon gösterimlerinin de yapılacağını belirten Derkan, Pegasus Direktörü Nadir Kabaşın, AtlasJet Ercan İstasyon sorumlusu Tarık Direk, Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlisi Lisani Kozal yanında Girne Belediya başkanı Sümer Aygın’ın da panele katılacağını ifade etti.
“GAÜ’ye Teşekkür Ederiz, Sanal Havacılığa İlgi Duyan Herkesi GAÜ’ye Bekliyoruz”

GAÜ ve Havacılık Kulübü ile ortak çalışmalar sürdüreceklerini de belirten Derkan, Girne Amerikan Üniversitesine kapılarını CTVAA ya açtığı için teşekkür etti.

CTVAA’nın daha önce de düzenlediği panel ve etkinliklere GAÜ’nün evsahipliği yaptığını da hatırlatan Derkan, dünyada sadece KKTC bayrağı altında sanal havacılık etkinliklerinin dernekleştiğini ifade etti.

5 Mart 2010’da gerçekleşen panelin amacına ulaştığını da sözlerine ekleyen Derkan, THY Derneği başkanı yanında havacılık otoritelerinin GAÜ’de buluştuğunu hatırlatarak yayınlanan deklarasyonun havacılık sektörüne önemli katkılar yaptığını belirtti.