GAÜ TÜRKİYE 5. EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ TÜRKİYE 5. EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ)’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu, Türkiye’nin dört bir tarafından, lise öğretmenlerinin katıldığı, “GAÜ 5. Eğitim Çalıştayı” başladı.

GAÜ Millenium Park, Senato Kongre Merkzinde başlayan “GAÜ 5. Eğitim Çalıştayı”na, Türkiye’nin bir çok ilinden lise öğretmenleri yöneticileri katılırken, çalıştayın ilk günü gerçekleştirilen seminerin açlış ve hoşgeldin konuşmasını GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk gerçekleştirdi. Öztürk konuşmasında, GAÜ 5. Eğitim Çalıştayı bünyesinde misafir ettikleri eğitimciler ve yöneticiler ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, çalıştay bünyesinde gerçekleştirilecek olan organizasyon ve etkinliklere değindi. Öztürk, GAÜ büyük ailesi olarak tanımladıkları birlikteliklerinin temelinin; sevgi, saygı, mutluluk, samimiyet, hoşgörü ve güven olduğunu ifade ederek, her yeni gelen öğrenci ve aileleri ile birlikte ailelerinin daha da büyüdüğüne işaret etti.

Öztürk konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

“GAÜ olarak şuanda, 135 farklı ülkeden öğrenci ve 40 farklı ülkeden akademisyenlerimiz mevcut. Hedefimiz, BM`nin her ülkesinden öğrenciye ulaşmaktır. Türkiye`nin de her yöresinden öğrencilerimiz var. Bu birliktelikler, bu çeşitlilik bize çok zengin bir kültür mozaiği sağlıyor. Bizim hassasiyetle durduğumuz ve önemsediğimiz ve onur duyduğumuz akademik yönümüzün yanında temel hedefimiz, öğrencilerimizin bu kültür alışverişiyle bir dünya insanı olarak yetişmeleridir. Buna çok önem veriyoruz. Çünkü bu kültür etkileşimleri, ööğrencilerin dünyayı tanıma doğrultusundaki çabalarına büyük katkı sağlamaktadır. Bu temel üzerine yetişen öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra, birer fahri elçi olrak, bizleri tüm dünyada temsil ediyorlar” dedi.

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp Davut ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Türkiye genelinde GAÜ sponsorluğunda Cihat Şener ile, “Gelişen ve Değşen Sınav Sistemi” konulu bir program gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konuda öğrencileri bilgilendirdiklerini söyledi. Davut, 202ye yakın ilde bu çalışmaları gerçekleştireceklerini belirterek, ilk organizasyonu Urfa ve Gaziantep`te düzenlediklerini ifade etti.

Davut konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

“Bugüne kadar görmüş olduğunuz tanıtım filmlerinde gördüğünüz bütün binalar üniversitemizin binaları, konakladığınız otel üniversitemizin oteli, gideceğiniz restaurantlar üniversitemizin restaurantları, yediğiniz etler, tavuklar üniversitenin çiftliğinden çıkıyor, yediğiniz sebzeler üniversitenin seralarından geliyor, ekmekler, pastalar kendi fırınlarımızdan üretiliyor, balına, kahvesine kadar organik üreten çok büyük bir kurum Girne Amerikan Üniversitesi. 20 bin öğrencisi 135 farklı ülkeden geliyor. Kıbrıs tanınmamış bir ülke ama biz burada çok büyük şeyler başardık ve 35 yıla yaklaşan akademik bilgi birikimi ve deneyimimiz ile, öğrencilerimize dünya standartlarının üstünde bir eğitim sunuyoruz” dedi.

 

GAÜ Uluslararası Kampüsler Sorumlusu Bülent Arslan ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ’nün 3 kıtaya yayılan kampüsleşme haraketinin amacının, bir öğrencinin Kıbrıs`daki bir üniversiteyi kazanarak, Amerika, İngiltere, Moldova, Sri Lanka, Hong Kong ve İstanbul’da da okuma şansını elde etmesi olduğunu belirterek, öğrencilerin, almış oldukları dil eğitimleri hariç, toplamda 2 yıl 7 farklı ülkede, aynı ücreti ödeyerek eğitim alma fırsatı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, GAÜ Eğitim Fakültesi Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Yuba Him Karabıyıklı tarafından, “danışmanlıkta Etkili İletişim” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.