AYGÜN, “YABANCI ÖĞRENCİLER KKTC’Yİ RAHAT VE HUZURLU BULUYORLAR”

Haberler

GAÜ'DEN

AYGÜN, “YABANCI ÖĞRENCİLER KKTC’Yİ RAHAT VE HUZURLU BULUYORLAR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslararası Marketing Müdürü Firuze Aygün, GAÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu ve KKTC’nin diğer ülkelerden görünümü hakkında açıklamalarda bulundu.

Firuze Aygün yaptığı açıklamada, KKTC’de inanılmaz bir üniversite sektörü olduğunu, ancak GAÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu ve eğitim kalitesi ile diğer üniversiteler karşısında fark yarattığını söyledi. Aygün, GAÜ’nün İngiltere, ABD, Moldova, Hong Kong, Sri Lanka, İstanbul ve KKTC olmak üzere 7 farklı ülkede kampüsü olduğunu ve bu kampüslerde öğrencilerine farklı programlar sunduklarını belirtti.

Aygün: “Yabancı Öğrencilerimizden Olumlu Geri Dönüşler Alıyoruz”

Aygün açıklamasının devamında ise şunları vurguladı;

“Günümüzde şunun farkındayız, yerel eğitimin yanında öğrencilerin iş görüşmelerine gittiğinde yurtdışı tecrübelerinin de çok önemli olduğunun farkındayız. Biz de üniversite olarak bu fırsatı verebiliyor olmaktan çok mutluyuz. Fuarlara katılıyoruz, temsilcilerimizle çalışıyoruz yurtdışında onlar aracılığıyla kendimizi ifade etme şansımız oluyor. Üniversiteler sayesinde inanılmaz bir farkındalık oluştu. İlk başlarda gittiğimizde öncelikle Kıbrıs`ı tanıtma, anlatma çabamız vardı. Ancak şimdi daha çok Kıbrıs`ı biliyorlar ve üniversite hakkında; sunduğumuz fırsatlar hakkında sorularla karşılaşıyoruz. Ürdün`den, Afrika ülkelerinden ve civar ülkelerden çok öğrenci alıyoruz. Gelen öğrencilerimizin geneli okuldan memnun, bizim yabancı öğrencilerimiz için bir ofisimiz var. Bu ofiste öğrenciler etkinlikler yapıyorlar, orada bir anket yaptık genel olarak pozitif bir geri dönüş aldık. Burayı rahat ve huzurlu buluyorlar. Öğrencilerimizle iletişimi sürekli tutmaya çalışıyoruz. Başarılı olanları fakültelerden gelen bilgiler dahilinde öne sürme çalışmalarımız oluyor. Sürekli etkinlikler yapıyoruz ve istedikleri programlara onları dahil ediyoruz. Mezunlarımızla da iletişimimizi tutuyoruz ve onların başarılarını takip ediyoruz.” dedi.

Aygün: “GAÜ Kampüsünün Her Noktasında, Çok Uluslu Ortamı Görebilirsiniz”

Aygün açıklamasının devamında ise, GAÜ’nün geniş bir sosyal medya ağına sahip olduğunu belirterek, uluslararası kampüsler ve programalar hakkında bilgi almak isteyenlerin kendilerine her zaman bu ağlar üzerinden ulaşabileceklerini belirtti. Aygün;

“GAÜ`de şu anda KKTC`den %10, Türkiye’den %50 ve diğer ülkelerden ise %40 gibi bir oran da öğrencimiz var. Genelde İşletme, Mühendislik ve Mimarlıkta yoğunluk görüyoruz. Bu uluslararası profil sayesinde kampüs içerisinde çok güzel bir ortam oluyor. Aynı sınıfta ve sosyal ortamlarda birçok farklı milletten öğrenciler bir arada vakit geçiriyor. Bu kadar milletin bir araya gelip buluşması çok güzel bir ortam sunuyor ve kampüsün her ortamında bu atmosferi görebilirsiniz.”