GAÜ PDR ÖĞRENCİLERİ FARKINDALIK YARATIYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ PDR ÖĞRENCİLERİ FARKINDALIK YARATIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Topluma Hizmet kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet dersi kapsamında birçok gruba ayrılarak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiler. Farklı gruplarda olan öğrenciler öncelikle Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına birçok etkinlik düzenledi. Özel Eğitim grubunda olan öğrenciler, kurm bünyesinde; boya, öğrenciler için bahçe yaparak, masa ve sandalye bağışında bulundular. Kitap okuma projesi grubunda olan öğrenciler ise, görme engelli bireyler için Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’na sesli kitap okuyarak destekte bulundu. Bir grup öğrenci SOS Gençlik Evinde gönüllü olarak görev yaptı. Seminer grubunda olan öğrenciler, Prof.Dr. Aydın Ankay ve Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Sardoğan ile birlikte Eğitim semineri gerçekleştirdi. Bir grup öğrenci ise, dönem boyunca Huzur evinde yaşlılara gönüllü bakıcılık yaptı. Dönem içinde gerçekleştirilen kermesten elde edilen gelirle toplamda 60 aileye gıda ve kıyafet desteğinde bulundu. Ayrıca Pınarbaşı Köyünde bulunan Pınarbaşı Anaokulu için kırtasiye ve eğitici oyuncak yardımında bulunuldu.

GAÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretim Görevlisi Tuba Him Karabıyıklı yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk anlamında birçok proje yürüttüklerini söyleyerek, öğrenciler üzerinde toplumsal farkındalık yarattıklarını vurguladı.