GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNDEN, DAHA YAŞANABİLİR KENTLER İÇİN ÇALIŞMA

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNDEN, DAHA YAŞANABİLİR KENTLER İÇİN ÇALIŞMA

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri “Kentsel Olmayan Tasarım Stüdyosu” dersleri kapsamında, “Değişen Şehirler” başlığı altında, dönem sonu sergisi düzenledi.

Serginin açılışında konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Mimarlık Fakültesinin, ortaya koymuş olduğu başarılı çalışmalar ile, en iyi Mimarlık Fakültelerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi;

“GAÜ Mimarlık Fakültesi, üniversitemizin bu yılki teması olan “İnovasyon”a bağlı olarak dönem içerisinde bir çok etkinlik düzenlemiştir. Bu etkinlikte de nekadar geçmişten günümüze şehirlerin geçişi ele alınsada, yinede inovatif bir düşünce olarak sonuçlar çıkarmamız mümkündür ve yenilikler ortaya koyarken, geçmişi de daima baz almak ve yararlanmaktada fayda var. Ayrıca, minyatür tekniğinin burada kullanılması beni çok etkilemiştir ve bu benim için çok özeldir” dedi.  

GAÜ Akdemisyeni Doç. Dr. Hossein Sadri ise yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

“Bu dönem stüdyomuzda; kentlerin daha yaşanılabilir, daha ekolojik, aynı zamanda sosyal ve politik olarak daha insan için eşit olabilen yapıya bürünmesi yönünde bir hayalin peşinden gittik. 30 yıllık bir perspektifte bir kent tasarladık. 5 kentimiz vardı, Lefkoşa bunlardan biriydi. İstanbul, New York, Rakka, Nairobi, Kibera kentleri üzerinde bir çalışma yürüttük. 26 öğrencimizin yapmış oldukları bir sunum tekniği üzerinde sergimiz var. Burada mevcut olan sergi bir deneysel çalışmadır. Biz stüdyoda mekandan ziyade zamanı tasarladığımızdan dolayı bunu anlatabilmek için yeni teknikler peşine düştük ve eski minyatür tekniğini bir teknik olarak kullandık. Öğrencilerimizin buradaki çalışmaları bu kentlerin 30 yıllık dönüşümünü minyatür tekniğini kullanarak yaptıkları bir çalışmadır” dedi.