GAÜ BAŞKANLIK OFİSİ’NE, ÜST DÜZEY ZİYARETLER SERİSİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ BAŞKANLIK OFİSİ’NE, ÜST DÜZEY ZİYARETLER SERİSİ

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; Kendisine yapılan nezaket ziyaretleri çerçevesinde; Önümüzdeki pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde, 39’uncu  KKTC Hükümeti’nin bazı bakanları ile CTP Genel Başkanı Tufan Erhürmanı ağırladı.

GAÜ Başkanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada; Söz konusu ziyaretler kapsamında, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün kısa aralıklarla ağırlandığı bildirilirken, ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da ağırlanan konukların arasında olduğu belirtildi.

Yazılı açıklamanın devamı şu diğer ifadelerden oluştu;

‘Kurucu Rektör Sayın Serhat Akpınar nezdinde gerçekleştirilen ziyaretler esnasında;  2018 Genel Seçimleri ile ilgili olarak, “Tüm Partilerimize,  KKTC Genel Seçimleri’nde başarılar diliyorum . Sonuçlar; şimdiden tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ana temennisi,  Sayın Akpınar tarafından öncelikle dillendirilmiş,  sonra mutat görüşmelere geçilmiştir.

Öte yandan görüşmelerde; Hükümetin ilgili bakanlıkların sorumluluk ve icra sahalarına göre ayrı yürütülen görüş alışverişleri, aşağıdaki ana başlıklar ile gerçekleşmiştir. Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın ise ‘GAÜ Vizyonu’ ile ilgili olarak öngördüğü katkı memnuniyet ile karşılanmıştır.

Hükümet üyeleri ile değerlendirme başlıkları;

Sayın Serhat Akpınar’ın Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı olarak sürdürdüğü temaslar ve etkiler, GAÜ’nün ‘Uluslarasılaşma’ vizyonu, BM 2030 Hedefleri içerisinde sorumluluk alma, GAÜ Tıp ve Sağlık Bilimleri hedefleri ile yatırım planlamaları, yine GAÜ Bünyesi’ndeki; Pilotaj, Denizcilik, Lojistik Bölümleri ve gelinen aşamalar, KKTC’nin ilk hava Taksi ve özel ticari havayolu şirketi projelendirilmeleri.

Saygılarımızla’