PROF. DR. ÖZTÜRK, “BİZ GAÜ OLARAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Haberler

GAÜ'DEN

PROF. DR. ÖZTÜRK, “BİZ GAÜ OLARAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, katılmış olduğu TV programında, GAÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu ve 2018 yılı temennilerini paylaştı.

Öztürk konuşmasında ilk olarak 2018 yılının tüm dünyaya barış ve sevgi getirmesini temenni ederken, tüm öğrenciler içinse, başarı ve sağlık dolu bir yıl diledi.

GAÜ’nün adaya sığmayan, 3 kıta 7 ülke de kampüsleri ile fark yarattığını bildiren Öztürk, bunun yanında,  üniversitenin özelde Girne’ye, genelde tüm ülkeye can verdiğini ifade etti. Üniversitelerin görevlerinden birisinin de, Eğitim ötesinde danışmanlık olduğunu vurgulayan Öztürk, GAÜ’nün akademik kadrosu ile her zaman Girne kentine fayda ve katkı koyduğunu, 2018 yılı ile birliktede bu faydayı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Öztürk, GAÜ’nün tam anlamaı ile uluslararası bir üniversite olduğunu, bünyesinde ise bir çok farklı ülkeden akademisyen ve öğrenciyi barındırdığını söyledi. GAÜ olarak büyük bir aile olduklarını söyleyen Öztürk,  kendilerini kazanan her öğrencinin ailelerinin bir parçası olduğunu bildirdi. “Öğrenciler ile birebir iletişim kurmaktan yanayım. Gençlerin fikirlerinden yararlanmak çok önemlidir” diyen öztürk açıklamasının devamında ise şunlara değindi;

“Yök ve Yödak dışında da dünyaca geçerli akreditasyonlara önem vermekteyiz. İşletme fakültemize baktığımızda, Tükiye’de ilk dört içindedir. Yine aynı şekilde, Avrupa Birliği bünyesinde ki denetleme kurumları tarafından yapılan dereceşendirmede ise; ilk beş içerisindeyiz.”

Öğrencilerimize sunmuş olduğumuz avantajlar arasından kesintisiz 7 sene burs fırsatımız var. Biz Kıbrıs için hemen hemen en çok bursu veren üniversiteyiz ve devlet desteği olmadan bu bursları vermekteyiz. Geçtiğimiz yıl özellikle Hukuk, Eczacılık ve Psikoloji bölümlerimiz yoğun talep görmüştür. Bunların yanında, üst düzey denetleme kurumları tarafından yapılan incelemeler sonucunda, denizcilik ve havacılık alanında da; vermiş olduğumuz eğitimin kalitesi ve olanaklar ile, ilk sıralarda yeralmaktayız. Bunların yanında, günümüz şartlarında ihtiyaç duyulan yeni meslek alanlarına yönelik; yeni bölümlerin açılması noktasında ise sürekli çalışma halindeyiz” dedi.