GAÜ MASA TENİSİ SPORCULARI ÖDÜLLERİNİ ALDI.

GAÜ MASA TENİSİ SPORCULARI ÖDÜLLERİNİ ALDI.

Girne Amerikan Üniversitesi`nin iddialı spor kulüplerinden masa tenisi dalının kız sporcuları;

2016 -2017 Sezonu`nda sergiledikleri performans ve başarılarının karşılığında ödüllendirildi.

Sezon yılının  son günlerinde; Lefkoşa`da  Masa Tenisi Federasyonu Tesisleri`nde düzenlenen tören ile ödül ve belgelerini federasyon yetkililerinin elinden alan; minikler klasmanında mücadele eden Kezal Akçatepe ile `büyük bayanlar sporcusu` Elif Töre`nin gurur gecesine, GAÜ Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar da katıldı.

Günümüzdeki adıyla KKTC Masa Tenisi Federasyonu; 1963 Yılı`nda Rum saldırılarına karşı toplumsal direniş mücadelesi verilirken kurulan, Otonom Türk Yönetimi’nin çok kısıtlı olanaklarına rağmen; Kıbrıs Türk Gençliği’ne modern anlamda masa tenisini öğretmek ve toplumsal çapta masa tenisini yaygınlaştırmak amacıyla, "Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu" adı altında 12 Aralık 1971 Yılı`nda kurulmuştu. Federasyon; geçtiğimiz günlerde 46`ıncı kuruluş yıldönümünü de kutladı.